Netsikker nu! var en landsdækkende kampagne fra It- og Telestyrelsen, som i dag er blevet nedlagt. Kampagnens formål var at skabe fokus på aktuelle problemer omkring informationssikkerhed. Kampagnen satte i 2010 fokus på budskaberne “Tænk, Blokér, Opdatér”, og ønsket var at gøre danskerne mere fortrolige på internettet og fokuserede dermed på, hvordan man kunne forhindre, at skabe unødvendig skade på sig selv, når man bevægede sig under på internettet.

Kampagnen må siges stadig at være aktuel, og behovet for at bevæge sig sikkert på internettet har aldrig været større, da sociale medier hvor man deler private informationer med hinanden, er noget der rammer størstedelen af befolkningen. Herudover har store søgemaskiner som Google meget fokus på det, da altid ønsker at vise de mest relevante og troværdige søgninger – især i de her dage, hvor der produceres mere information end nogensinde. Har du brug for hjælp til at agere i søgemaskinerne, kan du derfor læse vores guide til Google søgning.

Indtil vi har færdiggjort en guide til hvordan man kan forbedre sin egen sikkerhed helt generelt, så er den af de største anbefalinger, som vi kan komme med, at installere en VPN på sin computer og mobil. En VPN hjælper dig til at blive usynlig på internettet, så du ikke risikerer at dele uheldige informationer, som du måske gerne ville have holdt for dig selv. Her på it-borger benytter vi os af NordVPN, som ifølge vpnxpert.com er den bedste på markedet pt., da man får rigtig høj kvalitet for pengene.

Der findes en lang række forskellige tjenester, der hver især kan hjælpe dig til bedre internetsikkerhed. Bredbånd.dk har lavet en guide, der skriver lidt om de forskelige VPN-services. Se de bedste VPN 2022.