En Google-søgning kan være så bred, at du har svært ved at finde det, du leder efter. Når du har læst den her guide, kan du lave mere præcise Google-søgninger.

Google har etableret sig som indgangen til internettet. Firmaer kæmper konstant om at ligge øverst i søgeresultatet, og at få folk logget ind på sin hjemmeside fra Google er altafgørende for mange webbaserede virksomheder. Her er SEO afgørende. Googles altdominerende plads på nettet gør, at søgemaskinen indekserer millioner og atter millioner af hjemmesider, for at kunne præsentere de mest relevante for dig.

De algoritmer, der udvælger søgeresultaterne er avancerede, men det er ikke altid de rammer plet. Det er der en større chance for, hvis du laver en avanceret, afgrænset søgning.

Lad os bruge sætningen “bedste mobilabonnement til børn” som eksempel.

Hvis du googler bedste mobilabonnement til børn helt almindeligt fortæller du Google, at den skal lede efter sider med et de fire ord et eller andet sted på siden.

Skriver du derimod “bedste mobilabonnement til børn” i gåseøjne fortæller du Google, at ordene skal stå lige præcis sådan på siden.

Hvis du skriver et plus foran et ord vil det blive medtaget i søgningen. “Bedste mobilabonnement til børn” +billigt vil søge efter de sidder med præcis den sætning, hvor også ordet billigt indgår et sted. På samme måde kan du udelukke ord ved at sætte et minustegn foran.

Ved at skrive site: efterfulgt af et domænenavn, laver du søgningen på det pågældende domæne. F.eks. vil søgningen site:mobilabonnement.dk “bedste mobilabonnement til børn” søge på mobilabonnement.dk efter præcis den sætning.

Derudover kan du afgrænse din søgning til bestemte sprog eller bestemte tidsperioder. Du finder det alt sammen i Googles avancerede søgning.