Der er masser af gratis programmer på nettet, men brug dem med lidt forsigtighed. Læs mere her.

Et program til computeren, behøver ikke koste penge for at være brugbart. Der er massevis af programmer på internettet, som helt gratis kan downloades. Det kan dog godt betale sig at være lidt ekstra skeptisk omkring de gratis programmer.

Nogle af programmerne bliver brugt som forklædning til betalingsprogrammer. Det gælder især for sikkerheds- og optimeringsprogrammer. Tilsyneladende er de gratis og når de kører scanninger opdager de bunkevis af fejl. Men skal programmet rette fejlene, skal der penge på bordet.Scanningsresultaterne skal dog ikke tages så alvorligt. Ofte bliver antallet blæst op for at presse brugeren til at købe programmet.

En anden typisk fejl ved gratis programmer er, at de kan være svære at finde rundt i. Virksomheder, der tager penge for deres programmer har det med at bruge ressourcer på brugervenlighed. Det samme gælder for opdateringer og support. En hel del af de gratis programmer, der findes er udviklet af programmører, som bruger deres fritid på det. Forvent ikke at de sidder klar til at svare på dine spørgsmål.

Husk at tjekke alle de filer, du henter fra nettet for virus. Det gælder også for installationsfiler til gratisprogrammer.

Læs en anmeldelse af antivirusprogrammer på bredbånd.dk