Leder du efter et gratis alternativ til office-pakken, er der flere programmer at vælge imellem. Vi guider dig til et gratis skriveprogram her.

Du har formentlig hørt om office-pakken fra Microsoft. Det er den, der bl.a. består af skriveprogrammet Word og regnearkprogrammet Excel. Office-pakken har så mange år på bagen, at millionvis af computerbrugere over hele verden har vænnet sig til at bruge den. Men en licens til office-pakken er ikke helt billig, så måske kan du “nøjes” et af de gratis alternativer?

Bedste gratis skriveprogram

NYHED:

Nu er det faktisk blevet muligt at få den rigtige version af Microsoft programmerne kvit og frit. Online backup tjenesten Onlime tilbyder ny en online version af Word, Excel og Powerpoint helt gratis. Det eneste det kræver er, at du har en bruger hos dem. Men det kan du også få gratis – så du skal bogstavelig talt ikke have kreditkortet op af lommen.

Samtidig med, at du får Microsoft programmerne, så får du også 5GB backup plads hos tjenesten. Du kan derfor med god grund også benytte dit Onlime medlemskab til at beskytte dine personlige dokumenter i skyen, så de er tilgængelige ligemeget hvor du er.

Læs mere her om, hvordan du får Word, Excel og Powerpoint GRATIS

Apache Open Office
En helt gratis office-pakke, der så dagens lys for over 20 år siden. Siden da er den blevet videreudviklet til en meget velfungerende samling af programmer til bl.a. tekst, regneark, præsentationer og databaser. Sproget og ordbogen er dansk. Opbygningen af programmerne minder meget om Microsoft Office, så hvis du er vant til at bruge det, lærer du hurtigt at finde rundt.

Læs mere og hent Apache Open Office her 

LibreOffice
En anden gratis office-pakke med skriveprogram, regneark, præsentation og databaseprogram. Overordnet set minder det rigtig meget om Apache Open Office. Programmerne og ordbogen er også dansk.

Læs mere og hent LibreOffice her 

Google Drev
Google Drev er et online lagersted, hvor du kan gemme dine filer. Derudover har Google bygget dokumentfunktioner ind i drevet, så du kan oprette tekstdokumenter, regneark og præsentationer. I modsætning til de to andre office-alternativer er der ikke noget, der bliver gemt på din computer. Det hele gemmes automatisk på internettet. Det er især en fordel, hvis du skal dele dit arbejde med andre, eller arbejde sammen med andre i de samme dokumenter. Selvom det hele foregår på nettet, er der langt de fleste af de muligheder, man også har i et almindeligt office-program, herunder danske menuer og dansk ordbog. Google Drev er gratis og kræver bare en Google-konto. Sådan en har du allerede, hvis du f.eks. har en Gmail

Læs mere om Google Drev her

Tilbud på Microsoft office-pakken

Hvis du hellere vil have “den ægte vare” kan du finde gode tilbud på Microsoft Office på proshop.dk. Se mere her