Din computer er forbundet til internettet. Det gør den sårbar over for meget af det grimme, der desværre også er en del af nettet: virus, hackere og meget andet. Derfor bør du som minimum have et antivirusprogram installeret på din computer, der kan beskytte dig og computeren mod noget af alt det, der er derude. Valget af det rigtige program, kan være lidt uoverskueligt. Skal du vælge et gratis antivirusprogram eller et, der koster penge? Hvad skal du tro på, når alle skriver, at netop deres program beskytter dig og din computer bedst?

Generelt giver gratis antivirusprogrammer en grundlæggende beskyttelse mod virus, men ikke mod mange af de andre farer, hvor din computer er sårbar; blandt andet hackere og snyd på nettet. Derudover indeholder betalte antivirusprogrammer også næsten altid funktioner, der på den ene eller anden måde kan gøre computeren bedre, som for eksempel oprydning og hastighedsoptimering. Alt i alt er det en meget fornuftig investering at bruge nogle hundrede kroner om året på et betalt antivirusprogram.

Læs mere om de tre bedste betalte antivirusprogrammer på Bredbånd.dk 

Vil du nøjes med gratis antivirus? Her er de tre bedste.

Avast

Indholdsfortegnelse

Gratisversionen af Avast giver en god beskyttelse mod virus og andet skidt, der kan inficere din computer. Det sker endda i realtid, hvilket vil sige, at programmet løbende selv tjekker om alt er som det skal være. Avast kan advare dig mod svagheder i det trådløse netværk, du er tilsluttet til – en virkelig smart funktion, fordi et usikkert netværk kan være en stor sikkerhedsrisiko. Som den sidste funktion i gratisversionen passer Avast godt på dine kodeord, og husker dem for dig når du logger ind rundt omkring på nettet. Alt i alt mange fornuftige funktioner, men du bliver beskyttet bedre, hvis du betaler for Avast

Fordele:

 • Realtidsbeskyttelse mod virus
 • Scanner trådløse netværk for svagheder
 • Passer på dine adgangskoder

Ulemper:

 • Ingen beskyttelse mod mistænkelige hjemmesider

Hent gratis version af Avast

Bitdefender

Med Bitdefender får du automatisk beskyttelse. Virus og andre trusler blokeres automatisk for adgang til din computer. Nogle hjemmesider er designet til at skade din pc, eller til at lokke dig til at afgive kreditkortoplysninger ved at udgive sig for noget, der ikke passer. Bitdefender overvåger den slags hjemmesider og sørger for, at du ikke havner på et af dem. Vil du have fuld beskyttelse anbefaler vi, at du bruger nogle hundrede kroner på et betalt antivirusprogram.

Fordele:

 • Automatisk beskyttelse
 • Overvågning af suspekte hjemmesider

Ulemper:

 • Ingen ekstra beskyttelse af dine kodeord
 • Overvåger ikke sikkerheden af dit trådløse netværk

Hent gratis version af Bitdefender

AVG

Udover den mest grundlæggende beskyttelse, byder AVG også på blokering af usikre links, downloadede filer og vedhæftninger til mails. Alt det holder programmet øje med, og spærrer for websider og filer, hvis det identificeres som en trussel. Som det eneste af de tre gratisprogrammer at være, kan AVG også scanne din computer for problemer med ydeevnen. Af et gratisprogram, kan det ret meget, men vil du beskyttes fuldt ud af AVG bør du købe betalingsversionen.

Fordele:

 • Stopper virus og lignende
 • Blokerer for usikre links og filer
 • Optimerer computerens ydeevne

Ulemper:

 • Ingen funktion til beskyttelse af adgangskoder
 • Holder ikke øje med svagheder i trådløse netværk

Hent gratis version af AVG