Googles to smarte enheder kan være sårbare over for hackerangreb. Du kan gøre dem mere sikre ved at ændre en enkelt indstilling.

Enheder som Google Chromecast og de højtalerne Google Home er smarte, fordi de gør opgaver, der før var komplicerede lettere. Med en Chromecast kan du spejle indhold fra din browser, tablet og smartphone og Google Home er en stemmestyret assistent. Begge enheder fungerer, fordi de er tilsluttet til dit trådløse netværk, og dermed internettet. Det kan gøre dem sårbare over for hackerangreb.

Du kan gøre livet mere besværligt for hackere ved at ændre en enkelt ting i din routers indstillinger: slå Universal Plug and Play (UPnP) fra.

Læs også vores guide til, hvordan du sikrer dit trådløse netværk

UPnP er en indstilling, der gør det nemmere for enheder på dit netværk at forbinde til hinanden, men desværre er det en svaghed hackere kan udnytte. Du kan deaktivere det med nogle få klik. Den præcise fremgangsmåde varierer fra router til router, men minder om følgende:

1. Åben en browser fra en enhed, der er tilsluttet netværket.
2. Skriv routerens IP-adresse i adressefeltet.
3. Log ind i routerens indstillinger.
4. Klik på “Avancerede netværksindstillinger” eller lignende.
5. Fjern fluebenet fra UPnP og gem indstillingerne.

Husk i øvrigt at sikre routeren og dit netværk med det mest grundlæggende: Lav kodeordet til dit trådløse netværk og kodeordet for at komme ind i routerens indstillinger, om.

Er du i tvivl om, hvordan man gør noget af det, kan du læse mere i manualen til routeren eller ved at kontakte producenten af routeren.

En firewall er en del af god internetsikkerhed. Det kan du læse mere om her

Herunder er en video med hvordan man deaktiverer UPnP på en D-link-router: