Totrinsbekræftelse forhindrer andre i at få adgang til din konto, selvom de har dit kodeord. Vi guider dig gennem aktiveringen.

Det ser skidt ud, hvis nogen får adgang til eller gætter din agdangskode til din Google-konto. Så er vejen banet for misbrug af eksempelvis din Gmail og Youtube-profil. Som mange andre internetgiganter forsøger Google at undgå det via funktionen totrinsbekræftelse. Med den aktiveret skal du indtaste en kode for at kunne komme ind på din Google-konto, når der bliver logget på fra ukendte enheder, vel at mærke en kode kun du kan få fat på.

Sådan aktiveres totrinsbekræftelse for din Google-konto:

1. Gå til totrinsbekræftelse ved at trykke her, tryk på knappen “Kom godt i gang” og log ind med din Google-konto, som du plejer.

2. Har du enheder registreret, kan du vælge at bekræfte på dem. Bruger du din telefon, dukker der en bekræftelsesbesked op på den, når der bliver logget på din konto fra en ukendt enhed. En anden mulighed er, at få bekræftelseskoder sendt på SMS eller opkald. Til det skal du bare give Google dit mobilnummer.

3. Nu er totrinsbekræftelse aktiveret, og du kan tilføje flere bekræftelsesmetoder, hvis du ønsker det. F.eks. gennem app’en Google Autentificering.

Læs også vores guides til at aktivere totrinsbekræftelse på Facebook, Instagram, Linkedin, Snapchat, Apple ID og Dropbox