De nye bogformater bliver mere og mere populære. Vi viser dig, hvor du kan hente dem.

En bog kan underholde, vække tanker og få tanker til at forsvinde. En god bog er en værdsat følgesvend på farten, på ferien og hjemme på sofaen. Der er bare lige det, at bøger er tunge og ikke altid lige nemme at have med sig. De seneste år har ebøger og lydbøger bredt sig. Det smarte ved dem er, at de ikke fylder noget væsentligt, så man kan have et utal af dem med rundt på samme tid. De kan læses eller høres på de fleste enheder: computere, smartphones, tablets eller deciderede e-bogs-læsere, som f.eks. Amazon Kindle.

Vær opmærksom på data
Hvis du ikke er forbundet til et trådløst netværk, når du læser eller hører bøger, bør du være opmærksom på dataforbruget. Bøger kan fylde en del så tjek, at der er data nok tilbage i dit mobilabonnement. Hos de fleste udbydere er det muligt at downloade bøgerne til enheden, så du ikke skal bruge data på at hente dem løbende.

Læs mere om dataforbrug i vores store guide til mobiltelefoni

Bredbånd har anmeldt de 5 største lydbogstjenester. Læs mere her

Hvis du er til e-bøger, kan du få glæde af anmeldelsen på Bredbånd.dk her

Her finder du e-bøger og lydbøger

Bookmate
Et stadigt voksende udvalg af lyd og e-bøger på dansk. Der er også et rigtig stort udvalg af bøger på engelsk. Du kan vælge Bookmate som en del af mobilabonnementet Telmore Play. Læs mere og køb Bookmate her 

Mofibo
Nordens største udvalg af e- og lydbøger. Mofibo er nok den mest kendte bogtjeneste i Danmark.

Politiken Books
Alle bøger, der kan læses og høres hos Politiken Books kan også købes, men stykprisen er langt højere. Abonnementet har derfor “tjent sig hjem” efter nogle få bøger. Du kan læse mere her. 

Ereolen
Et samarbejde mellem landets biblioteker, hvor du kan låne e- og lydbøger helt gratis. Lånetiden er 30 dage, men hvor mange bøger du kan låne per måned afhænger af din bopælskommune. Kom i gang med Ereolen her.

Saxo.com
Tusindvis af bøger på dansk og engelsk til salg. Der er imponerende mange danske lydbøger. Se det store udvalg her.