Det er både nemt og billigt at lave sin egen hjemmeside. Vi hjælper dig i gang.

Mange mennesker tror, at man nærmest skal være programmør for at lave sin egen hjemmeside, men faktisk er det både nemt og billigt at lave sin egen hjemmeside. Det koster typisk mellem 200 og 300 kroner om året, og du kan være i gang efter en times arbejde.

Domænenavn og webhotel
Først skal du finde et domænenavn, som er adressen på din hjemmeside. Danske domænenavne (dem, der ender på .dk) administreres af DK-Hostmaster og koster omkring 50 kroner i årligt gebyr, men det behøver du ikke bekymre dig om endnu.

For private er det fuldt ud tilstrækkeligt at have dit domæne liggende på et webhotel. Der er webhoteller i alle prisklasser. Hvis du betaler mellem 10 og 20 kroner om måneden for webhotellet, bør dit tekniske behov være dækket.

Du kan læse en anmeldelse af webhoteller på bredbånd.dk/webhotel

Hos alle webhoteller kan du tjekke, om det domænenavn, du gerne vil have er ledigt. Det skal det nemlig være, hvis du vil bruge det.

Det er nemmest at købe domænenavn og webhotel i samme omgang.

Når der er købt og betalt, får du en mail med oplysninger om dit nye domæne fra dit webhotel og en mail fra DK-Hostmaster, hvor du skal aktivere dit nye domænenavn.

Det rigtige CMS
Med oplysningerne fra dit nye webhotel, kan du begynde at lave din nye hjemmeside. Det nemmeste er at vælge et content management system (forkortet CMS) – altså et system til at sætte hjemmesiden op i. Der er flere CMS’er at vælge imellem, og på mange webhoteller kan de installeres med et enkelt klik helt gratis.

Vi anbefaler, at du bruger WordPress som CMS. Det er både gratis, brugervenligt og giver rigtig mange muligheder. Det er verdens mest udbredte CMS, så uanset hvad du vil bruge det til kan det lade sig gøre.

Videoen herunder er på engelsk og giver en god introduktion til WordPress:

Desuden er det virkelig populært i Danmark, så der er mange steder du kan søge hjælp, hvis du sidder fast. Her er nogle af dem:

WordPressmanualen – Dansk e-bog, der giver en grundig gennemgang af WordPress. Manualen koster 199 kroner.

WordPress DK (Officiel) – Dansk Facebook-gruppe.

WordPress – nørder den hårde kerne:) – Dansk Facebook-gruppe.

Dansk WordPress-forum

Hvis WordPress ikke er noget for dig, kan du overveje at vælge et webhotel, der har egen hjemmesidebygger – et værktøj til at lave hjemmesider hos dem. Men ingen af webhotellernes egne hjemmesidebyggere er ligeså fleksible som WordPress.