Hele Danmarks forbrugerportal
Sammenlign internet, mobiltelefoni og meget mere..

It-borger.dk's sammenligning af priser på bredbånd

Sammenlign  Bredbånd

Sammenlign Bredbånd

Hvad er bredbånd?

I disse teknologiske tider bruges bredbånd som udtryk for at tilkoble sig internettet. Oprindeligt kunne man kun komme på internettet igennem ens telefonforbindelse. Bredbånd fik sit navn, da denne form for forbindelse tillod at en større (og bredere) mængde data, kunne transporteres end de gamle opkaldsforbindelser.

 

Der findes tre hovedtyper af bredbånd:

Kabel-bredbånd: Denne form for bredbånd er tilkoblet via kabeler. Det vil enten være igennem telefonlinjen (kendt som ADSL) eller via kabel (typisk igennem din tv-forbindelse).

Mobilt bredbånd: Denne forbindelse er mindre stabil, og kører igennem datanetværket, og du er dermed afhængig af en god forbindelse til mobilnetværket. På den anden side er denne forbindelse langt mere fleksibel. Hvis du vil vide mere om mobilt bredbånd, så tjek vores side her.

Den sidste kendte bredbåndsforbindelse hedder fiberbredbånd (eller fibernet). Dette er den hurtigste form for bredbånd, og du kan læse mere om den her.

 

Skifte bredbånd kan spar op til 2500 kr. om året.

Flertallet af danske forbrugere har en bredbåndsudbyder som de er tilfredse og komfortable med og tænker derfor sjældent på, om de betaler for meget for deres internet. Har man haft sin internetforbindelse i flere år, vil der være stor sandsynlighed for, at man betaler alt for meget og har langsommere hastigheder sammenlignet med det nyeste bredbåndstilbud, da det før i tiden var langt dyrere at købe bredbånd.

 

Hvor lang tid tager det at skifte bredbåndsudbyder?

Det er virkelig simpelt at skifte bredbånd, og bliver ofte foretaget af din nye internetudbyder. Selve skiftet tager typisk fra to uger og op til en måned.

 

Du får sjældent den hastighed, som du tror, at du køber.

Når du vælger at købe en internetforbindelse, vil du ofte blive præsenteret for den højeste hastighed, som du kan opnå på den forbindelse, som du køber. Det betyder nødvendigvis ikke, at du så også får den hastighed. Hvis du gerne vil være helt sikker på hvilken hastighed, som du kan forvente, så skal du i stedet kigge på minimumshastigheden. Dette er den hastighed, som udbyderen garanterer, at du vil få.

Mens bredbåndsudbyderne kan fortælle dig, at deres forbindelse er op til 50 Mbit, vil mange ikke komme i nærheden af ??denne hastighed. Det afhænger bl.a. af hvor tæt du er på en bredbåndsstation

Der findes flere ting, som du selv kan gøre for at øge din hastighed gratis uden at skifte. Først og fremmest kan du prøve at bruge et kortere netværkskabel fra stikket til routeren.

Leder du efter en fiberoptisk forbindelse, så kan du sammenligne fibernet her.

Priser er hentet fra Bredbånd.dk. På denne side kan du også sammenligne og finde det billigste bredbånd.