Noget af det vi mennesker bryder os allermindst om er langsomt internet. Vi har alle oplevet at blive frustreret over, at internetforbindelsen modarbejder den aktivitet, vi er igang med. F.eks. når man streamer en film på Netflix eller shopper på nettet.

Derudover er fuglereder af kabler heller ikke en af vores bedste venner. Der er ingen af os, der bryder os om bunker af kabler, men det er de færreste af os, der faktisk tager tyrene ved hornene. 

Læs med i dette indlæg for at få tips til, hvordan du kan optimere din færden på internettet og strømline din kabelsektion. 

Tip #1 – Centraliser dine ledninger i en kabelskjuler

Problemet med fuglereder af kabler opstår tit i forbindelse med flytning af ens kabler. Og så tager det både tid og energi, når man skal sidde og pille de her kabler fra hinanden. Og så kan fuglereder af kabler faktisk udgøre et større problem end blot at gøre os frustrerede, når de er viklet ind i hinanden. 

Større bunker af elektronik og ledninger kan være årsagen til, at der opstår en brand i dit hjem. Denne brandfare kan naturligvis minimeres, hvis du vælger at centralisere dine ledninger i en kabelskjuler. Udover at minimere risikoen for brand, får du også et bedre overblik over fejlkilder, hvis de skulle opstå. I forbindelse med denne problematik har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en guide, der kan hjælpe dig med at få styr på dine ledninger. Det kan være en god ide at læse denne guide, for der skal ikke mere end én gnist til, før det kan gå galt. 

Tip #2 – Forlæng levetiden på dine digitale enheder 

De fleste af os har oplevet, at vores telefon går ud på 20% strøm, eller at vores PC pludselig genstarter af sig selv. Måske begynder din blæser på computeren også at larme, når du har allermest brug for ro. En af de mest hyppige årsager til, at dette sker, er, at din enhed har samlet tilstrækkeligt med støv til, at det går ind og påvirker maskinen. Støv og snavs er nemlig med til at reducere levetiden på din computer, da det blandt andet klistrer sig til de bevægende dele. Dette påvirker både ydeevnen og levetiden på din computer. Spørg dig selv: “Har jeg nogensinde støvsuget min computer?”. Hvis svaret er nej, bør du indenfor en overskuelig fremtid sætte tiden af til det. Men gå forsigtigt til værks og brug en kærlig hånd. Din computer vil takke dig for det! 

Støv og snavs har også indflydelse på din Apple TV-boks, din spillekonsol og din router. Levetiden og ydeevnen kan blive påvirket, hvis ikke de bliver renset for støv og snavs i ny og næ. Sørg derfor for at tørre dem af og rense dem for støv på kontinuerlig basis. Du kan også vælge at investere i en skænk til at opbevare din elektronik. Med et opbevaringsmøbel som dette, kan du mindske hyppigheden for rengøring af dine digitale enheder, da de ikke står fremme hele tiden.  

Tip #3 – Optimer din internet hastighed med disse råd

I dette afsnit vil du blive præsenteret for tre tips til, hvordan du kan optimere hastigheden på dit internet

  • Vælg en central placering til din router

Dette råd er helt essentielt for en bedre internetforbindelse. Ved at placere routeren centralt i boligen har du oftere en bedre chance for en god forbindelse. Især hvis din router er trådløs og udsender signalet omnidirektionelt. At signalet udsendes omnidirektionelt betyder, at antennerne på din router sender signalet lige meget i hver sin retning. 

  • Placer din router dér, hvor hurtigt internet er vigtigst

Hvis vi skal være helt ærlige, er vi formentlig enige om, at en router ikke er det kønneste inventar. Men vi er nok også lige så enige om, at livet er for kort til en sløj internetforbindelse. Hvis du også ønsker en skarp og hurtig forbindelse, bør du placere routeren i det rum, hvor en god forbindelse er vigtigst. Ligeledes bør du så vidt som muligt undgå at placere routeren bag en sofa eller en væg. De radiobølger, din router udsender, skal du gerne kunne “gribe”. Derfor vil det mest optimale være, hvis du kan se routeren og placere den i skrivebordshøjde. 

  • Undgå metal og spejlende overflader 

Prøv så vidt muligt at undgå at placere din router tæt på metalliske eller spejlende overflader, da disse kan være med til at forstyrre signalerne. Hvis du absolut ikke bryder dig om synet af din router eller din kabelskjuler, så frygt ej. Det er selvfølgelig alternativer, som du kan prøve dig frem med. 

Tip #4 – Alternative gør-det-selv løsninger

Der findes både alternative gør-det-selv løsninger, når det kommer til placering af elektronik og kabelskjulere. I dette afsnit gennemgår vi kort tre punkter, som ikke behøver at koste dig noget.

  • Gem din router i dit TV-bord i stuen 

Vores behov for internethastighed varierer fra person til person. Og det kan jo være, at du sidder og ryster lidt på hovedet og tænker, at dit internet fungerer præcis som det skal. Dejligt! Det er jo lige, som det skal være. Men du er måske en smule ærgerlig over, hvordan din router ser ud? Det forstår vi godt. Hvis dit TV-bord har formen og pladsen til det, kan du blot bore et hul fra bordets bagside. Dette gør, at du kan stille routeren indeni og føre kablerne ud på bagsiden. Dette er dog en løsning, du bør overveje til ende, før du kaster dig ud i det. Når du først har boret hullet, kan du ikke lave det om. Og der samtidig også en lille risiko for, at noget går galt. Derfor findes der naturligvis også tv-borde på markedet, der er lavet lige præcis til dette formål. 

  • Camoufler din kabelskjuler i tapet 

Hvis du ikke er kæmpe tilhænger af udseendet og placeringen af din kabelskjuler, kan du vælge at bruge tapet til at skjule den. Det klister sig rigtig godt fast, så du skal ikke være bekymret for, at det hele tiden skal udskiftes. Samtidig kan du være kreativ med bredden og højden på din kabelskjuler og finde det, der passer bedst på det, du søger. 

  • Rør ikke ved den faste elinstallation

Hvis du er nået hertil, sidder du forhåbentlig tilbage med en masse gode idéer. Hvis du vælger at rydde op i dine ledninger og placere kabelskjulere her og der, er det vigtigt, at du husker på dette. Du må ikke udskifte eller rykke på ledninger i det, der er en del af den “faste elinstallation”. Det dækker over den elektronik, som du ikke kan tage med, hvis du flytter. Det kan for eksempel være stikkontakter og målere. Kontakt i stedet din lokale elektronikvirksomhed og få dem til at hjælpe dig. 

Hvis indlægget her faldt i din smag, er du måske også interesseret i at læse mere om bredbånd generelt eller om oprydning på din computer.