Da bredbånd for alvor slog igennem i Danmark, kunne TDC sælge 64 kilobit pr. sekund til danskerne. Meget er sket siden da. I dag er det almindeligt, at vi forlanger hastigheder, der er flere hundrede gange hurtigere. Og det er med god grund. Vi streamer som aldrig før, og derfor er det i mange tilfælde nødvendigt med en hurtig forbindelse. Men hvad er den bedste hastighed, og hvor kan finde den bedste hastighedstest? Hvad kan de mange udbydere tilbyde dig, og hvad behøver du egentlig? Hvad er fibernet og COAX? Det giver vi dig svaret på her i artiklen.

Vi giver dig også et pristjek på bredbåndsudbydere, der kan give dig den bedste hastighed, så du ikke behøver at bruge din tid på det. 

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md. hos Fastspeed her.

Hvad kræver dit forbrug?

De fleste har meget andet at bruge deres tid på end at vente på langsomt internet. Derfor kan man fristes til at betale for flere hundrede Mbit/s for at slippe for det. Når alt kommer til alt, er det dog sjældent nødvendigt. 

Som tommelfingerregel kan du streame i HD-kvalitet med 8 Mbit/s. Det er vel at mærke, hvis det kun er én person, der streamer. Streamer du i 4K, kræver det som regel en 30 Mbit/s-forbindelse. Når du skal beregne, hvilken hastighed du har brug for, bør du derfor se på antallet af personer i din husstand. De fleste vil gerne have mulighed for at være online samtidigt, og du bør derfor gange 10 eller 30 Mbit/s op med antallet i din husstand – alt efter hvilken kvalitet, I streamer i. 

Hvilken hastighed er den bedste – og kan jeg få den?

Med den viden i bagagen bør langt de fleste husstande kunne klare sig med en hastighed på 100-200 Mbit/s. Dog kender vi alle følelsen af langsomt internet, og derfor bliver det fristende at gå med en lidt dyrere løsning for at få en hurtigere hastighed. 

Hertil kommer samtidig spørgsmålet om, hvorvidt du kan få hurtigere hastighed. Vores skarpe læsere op IT-borger.dk har set, at der ved hastighederne i skemaet står ”op til”. Den konkrete hastighed, du kan få, afhænger nemlig af, hvor du er bosat. Mens nogle kan modtage superhurtige hastigheder via fiberbånd, kan de fleste få deres forbindelse gennem COAX – eller i daglig tale telefonstikket. 

Fiber er den nyeste teknologi, når vi taler bredbånd, og det er også fremtidens løsning. Det er internet, der bliver leveret gennem såkaldte lyslederkabler. Det kan ofte fås til en lidt dyrere pris, men har du brug for en enormt høj hastighed, er det en god løsning. Især hvis du ofte benytter dig en din VPN-forbindelse.

Bredbånd via COAX – eller telefonstikket – har i mange år været danskernes foretrukne løsning, fordi de fleste kan trække det. I de fleste tilfælde er den hastighed, dit telefonstik kan levere, nok til dit forbrug. Skulle den ikke være det, kan det være, at du snart får mulighed for at få en fiberforbindelse. 

For at finde ud af, hvilken hastighed du kan trække, kan du hos udbyderne indtaste din adresse, hvorefter du får din mulige hastighed og pris at se.