Test din internethastighed med bredbåndsmåleren

Bredbånd.dk har stillet en gratis hastighedstest til rådighed for It-borger.dk’s brugere. Bredbåndsmåleren kan analysere og måle din bredbåndshastighed på få sekunder, og kan måle hastigheder på alle bredbåndstyper – det gælder altså både ADSL, fibernet, mobilt bredbånd etc. Herudover kan du tage testen fra din mobiltelefon.

Vær dog opmærksom på at resultatet fra testen kun er vejledende, da hastighedstesten måler hastigheden mellem dig og it-borger.dk’s server i Tåstrup. Det giver et retvisende billede af hvordan din hastighed på nettet er lige nu, men påvirkes nemt af andre programmer der køre på din computer, samt andre åbne hjemmesider.

Bredbånd.dk tilbyder også en lang række andre værktøjer. Her kan du f.eks. sammenligne og finde det billigste bredbånd.

hastighedstest

Speedtest virker også til iPad, iPhone og andre mobile enheder

Som en af de eneste bredbåndsmålere på internettet, så virker It-borger.dk’s hastighedshest på alle tablets (iPad), mobiltelefoner (iPhone) og andre enheder, der ikke kan læse flash. Dette skyldes, at bredbåndsmåleren ikke kører på flash, som er en teknologi, der bl.a. ikke virker på alle Apple’s mobile produkter.

Gode råd til hastighedstesten

Der er en række faktorer, som kan påvirke resultatet af testen, heriblandt:

Igangværende downloads:
Vær sikker på, at du ikke downloader noget på din computer imens du foretager testen, da dette højest sandsynligt vil forringe din downloadhastighed under testen.

Trådløse routere:
Trådløst internet bliver sendt igennem luften, og derfor kan bygninger med tykke vægge eller for lang afstand fra routeren påvirke din bredbåndshastighed.

Netværksdækning:
Hvis du foretager testen med mobilt bredbånd (3G/4G) skal du være opmærksom på, at hastigheden afhænger af sin signalstyrke, og hvis du samtidig er på farten, kan hastigheden let falde af og på.

Datatunge programmer.
Vær opmærksom på, at du har nogle store programmer kørende, der skal bruge adgang til internettet (f.eks spil, Spotify eller andre musik- of tv-streaming-tjenester som HBO MAX).

Flere brugere.
Hvis der er flere brugere på internettet ad gangen, så risikerer du er internethastigheden daler mærkbart.

Belastning på bredbåndsnettet.
Hvis du bor i et område med mange mennesker, skal du helst foretage testen, når der er færrest, som benytter forbindelsen. Dette vil typisk være midt på dagen, hvor folk er på arbejde, eller sent om aftenen hvor folk ofte er gået i seng.

Kablet forbindelse.
For at få den bedst mulige indikation af din internethastighed, så skal du kable din enhed til routeren. Det gør du vha et ethernet kabel, hvilket også betyder at det ikke er muligt at gøre via smartphones eller tablets.

Log af VPN.
Hvis du benytter en VPN, så er det vigtigt, at du frakobler den inden du tager hastighedstesten. En VPN tilkobler dig en anden server, hvilket altid vil være med til, at hastigheden bliver en smule lavere end hvis man ikke benyttede en VPN.

Hvor præcis er bredbåndsmåleren?

Det er svært, at tage en hastighedstest som er 100%, da testen som beskrevet ovenover, afhænger af en lang række faktorer.

For at få den mest præcise bredbåndsmåling, rådgiver vi dig til følgende:

  • Sørg for at du ikke downloader noget på din computer.
  • Luk alle de programmer, der bruger internettet. Det gælder både Netflix, Spotify, Facebook og lignende programmer.
  • Sluk alle andre computer og enheder, der kører på det samme trådløse netværk.
  • Vær sikker på, at alle kabler til routeren er monteret korrekt.

Hvis du bruger en trådløs routere, skal du være så tæt på routeren som muligt, for at hastighedstesten fungerer bedst. Helst ikke længere væk end 10 meter væk. Sørg samtidig for at der ikke er nogen større genstande mellem din computer og den trådløse router. Elektroniske apparater som f.eks. mikrobølgeovne, babyalarmer og endda elektriske radiatorer kan påvirke signalstyrken, så det kan klart foreslås, at de alle bliver slået fra.

Hvis du tester forbindelsen med et mobilt bredbånd og er på farten, så skal du sørge for du holder stille og har et stærkt signal til mobilnettet. Ellers kan det påvirke hastighedstesten til at vise en upræcis måling. Du skal også være opmærksom på om hastighedstesten er understøttet på tablet og mobil. TDC hastighedstest understøtter f.eks. ikke mobile enheder uden flash.

Hvorfor skal jeg bruge en bredbåndsmåler?

Fordi du overvejer at skifte internet
Hvis du skal have nyt internet, er den en god ide at kende din nuværende internethastighed, så du ved hvilken hastighed du kan forvente, når du vælger skifte forbindelse. Se evt. vores sammenligning af internetudbydere her.

Du syntes, at dit internet er langsomt
Du kan bruge en bredbåndsmåler til at teste hastigheden forskellige steder i dit hjem. Det kan sagtens være, at du har en hurtig hastighed med en langsom router, som gør, at du har svært ved at modtage internetforbindelsen ved forskellige områder i hjemmet. Du kan bl.a. bruge vores bredbåndsmåler på mobiltelefonen.

Det kan dog også være, at hjemmesiden du er inde på generelt er langsom. Dette kan man godt opleve, selvom internettet skulle være hurtigt.