Igen i år er julehandlen på nettet vokset.

Det er efterhånden den samme historie hvert år. Så egentlig burde den ikke komme som den store overraskelse, men julen er jo en traditionsrig tid, så lad os bare slå denne tradition fast: årets julehandel på nettet har slået rekord.

Fra 1. til 19. december var der i gennemsnit 18 procent flere betalinger end samme periode sidste år, viser en opgørelse fra betalingsformidleren DIBS, der er en del af Nets.

Læs også: Se her hvad din julegave er hvis den er købt på nettet

Som det ses i grafikken herunder, var der enkelte decemberdage i år med færre transaktioner end sidste år, men også nogle stykker med markant flere. Højdespringeren er mandag den 17. december med hele 90 procent flere transaktioner end samme dag sidste år.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

Det skyldes måske, at dagene lige op til jul er en weekend, lyder den mulige forklaring fra DIBS.

Læs også: 4 ud af 10 danskere føler sig usikre omkring it-sikkerhed

– Vi har haft enkelte dage med fald, hvor især den 19. december med en tilbagegang på 25 procent ser voldsom ud. Faldet kommer dog efter stærke vækstdage med op til 90 procent fremgang. Umiddelbart virker det mere som om danskerne har haft travlt med at få gaverne bestilt inden den 19. Det kan blandt andet bunde i en bekymring for, om butikkerne vil kunne levere i tide med en weekend i vejen, siger Henriette Høyer, Head of Sales hos DIBS, i en pressemeddelelse.