Over halvdelen af danskerne køber julegaver på nettet, og der er et mønster i, hvad der gemmer sig i pakkerne.

Julegaveindkøb foregår ikke længere kun i lange køer i overrendte butikker. Yougov har lavet en rundspørge for betalingsformidleren DIBS, der viser, at 63 procent af de adspurgte enten har eller forventer at købe mindst en julegave på nettet.

Det er ikke kun de unge, der har været ved tasterne for at sikre sig julegaverne digitalt. 49 procent af de adspurgte over 60 år køber en del eller alle deres julegaver på nettet.

Læs også: Sådan handler du sikkert på nettet

Og det, der bliver købt afhænger i høj grad af giverens alder, fortæller Henriette Høyer, der er head of sales hos DIBS.

– Det er sjovt, at der er så stor forskel på, hvad de forskellige aldersgrupper køber af julegaver på nettet. Chancen for, at du køber boliginteriør er for eksempel større, hvis du er mellem 18-29 år. Hvis du derimod får gaver af folk mellem 40-49 år, kan du næsten være sikker på, at der ligger elektronik eller tøj under træet, siger hun.

Ifølge rundspørgen er det især folk i hovedstaden, der klarer deres julegaveindkøb på nettet. Kun 28 procent af de adspurgte københavnere køber gaver i fysiske butikker.

Kilde: Yougov for DIBS