Det nye center bliver er landsdækkende og skal efterforske sager på tværs af politikredse.

Tirsdag indvies politiets nye landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK) Det har til opgave at efterforske sager om eksempelvis varekøb, der aldrig dukker op, phishing og kreditkortsvindel. Ifølge Rigspolitiet kommer det til at styrke politiet i kampen mod økonomisk kriminalitet på nettet – og det gør det nemmere for borgere og virksomheder at anmelde sagerne.

– Med etableringen af LCIK tager vi endnu et skridt for at sikre os, at borgerne kan føle sig trygge – også når de færdes online. Vores nye center vil både sikre en bedre håndtering af de sager, hvor en borger eller virksomhed har været udsat for økonomisk it-kriminalitet og styrke den forebyggende indsats. Så vi er bedre rustet i kampen mod bedrageri på nettet, fortæller rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, i en pressemeddelelse.

Læs også guiden til sikker nethandel her

Trine Møller, centerchef i LCIK, forklarer, at man kan se sammenhænge og mønstre som de enkelte politikredse ikke kan.

– Vi har senest set et eksempel på 49 borgere, som alle havde handlet på samme danske webshop uden at modtage de bestilte varer. Vi sammenkædede sagerne og fik hurtigt skabt et overblik. Fordi borgerne var fra ni forskellige politikredse, kunne det – før oprettelsen af LCIK – ellers have taget længere tid, før sagerne blev koblet sammen, og der kunne gribes ind over for gerningsmanden, siger hun.

Sager anmeldes til LCIK via politi.dk

Foto: Rigspolitiet