Udspekulerede kriminelle misbruger endnu en gang kendte danskere til snyd.

Der er rigtig mange penge at tjene på at investere i kryptovaluta. I hvert fald hvis man skal tro en reklame, der har floreret på nettet med kendte danskere som “Go’ Aften Danmark”-vært Jes Dorph-Petersen (billedet), komiker Anders Matthesen og skuespiller Viggo Mortensen. Men reklamen, der har ligget på siden newstoday.com er falsk, udelukkende designet til at snyde folk.

– Jeg ved ikke en skid om investeringer i bitcoin. Jeg har ikke forstand på det, og jeg investerer slet ikke. Det er tydeligt, at det er fup og svindel, siger Jes Dorph til Ekstra Bladet.

Det er udbredt i reklamebranchen at bruge kendte mennesker som blikfang. Det har de kriminelle (selvfølgelig) også luret, så kendte bliver ofte misbrugt i fupreklamer med billeder, der er taget i en helt anden sammenhæng og opdigtede citater, hvor det ser ud som om, den kendte taler positivt om fupproduktet.

Reklamen om bitcoin var designet til at efterligne den troværdige nyhedskilde Berlingske Business, men kiggede man godt efter stod Berlininsky Business som afsender.

Vi har lavet en guide til, hvordan du spotter fupreklamer og artikler. Læs mere her. 

Via automatiserede systemer har den falske reklame været bragt som annonce på flere troværdige nyhedsmediers hjemmesider. Og det skal der gøres noget ved, mener Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe.

– Vi skal selvfølgelig ikke lægge medieflade til noget, vi indlysende ved er forkert, siger han ifølge Mediawatch til Finans.

Ifølge Medieansvarsloven er det i sidste ende den ansvarshavende chefredaktør, der har ansvaret for de annoncer et medie bringer.

(Foto: Per Arnesen/TV 2)