Overblik over argumenterne for og imod

For mange danskere er Bitcoin ikke noget, der fylder stort i hverdagen – men sidste år kunne Bitcoin, den vel nok mest kendte kryptovaluta, faktisk fejre 10 års jubilæum! I mange år har blockchain eller blokkæde-teknologien, som Bitcoin og Ethereum baserer sig på, været med til at åbne for helt nye online sikkerhedsteknologier.

De mange dedikerede såkaldte minere, som er med til at drive blockchain-teknologiens videre udvikling, er ikke de eneste, der kan få økonomisk fordel af at bruge tid på kryptovaluta. Indtil videre er særligt bitcoin kendt for at være et yndet investeringsobjekt, men det er højst usandsynligt, at vi ikke inden for en global årrække vil se bitcoin eller andre former for kryptovaluta som gængs og sikker betaling over nettet.

Her vil vi derfor tegne de mest almindelige argumenter for og imod investering i bitcoin, ethereum, ripple og de mange andre former for kryptovaluta.

1. Store udsving gør investering tvivlsom

Op gennem tiden har bl.a. bitcoin haft enorme udsving – i 2012-13 kom den første store boble, som først fik kursen til at stige enormt, for så at falde senere i 2013. Sidste store opsving skete i 2017 og det er svært at sige, om fremtiden vil byde på flere bobler.

Grundlæggende argumenterer modstandere mod investering i, at man hidtil nu ikke har kunnet regulere kryptovaluta, da hele grundidéen hviler på en online, global møntfod, som ikke kan eller skal reguleres af nationale pengeinstitutter, som alle andre valutaer.

Resultatet har derfor været store udsving og en ustabil kurs, hvor værdien af fx en bitcoin har kunnet svinge helt op til 10% på dagsbasis! Dette vil dog i den næste periode sandsynligvis ændre sig drastisk, da nye globale regulativer, der kan sikre en mere stabil kurs på kryptovaluta, er på vej inden for en overskuelig fremtid.

2. Investering af kryptovaluta foregår på sit eget online marked

Et andet modargument er, at investering i bitcoin og de andre kryptovalutaer foregår online og at der findes en jungle af investeringssider og en hel del tvivlsomme typer af robot-investering.

Som med al anden investering skal man selvfølgelig sætte sig grundigt ind i vilkår og sider, som man som investor benytter sig af. Risikoen for at havne i kløerne på tvivlsomme investeringsordninger er derfor grundlæggende den samme som hvis du investerer i fast ejendom eller lignende. Læs derfor altid grundigt op på udbyderne og de forskellige investeringsmodeller, inden du skyder dit første beløb i bitcoin eller lignende.

Find gerne mere neutrale sider, der giver saglige og dybdegående anmeldelser af de forskellige typer af investering i kryptovaluta.

3. Kryptovaluta er et helt nyt felt

Mange argumenter imod kryptovaluta og imod det, at man investerer i det på nuværende tidspunkt, baserer sig på det faktum, at vi endnu ikke ved alt om bl.a. blockchain-teknologi og de andre teknologier, som kryptovaluta er en levende og konstant udvikling af. Vi har først taget de første skridt ind i disse former for online sikkerhedsteknologier, så ingen kan vide om der pludselig opstår en ny gren af teknologien, som vipper de andre af banen og gør dem værdiløse.

Ingen kan spå om fremtiden og de, der udviklede de første led i bitcoins blokkæde for henved 10 år siden, havde umuligt en anelse om, hvor værdifuld bitcoin er blevet. Som med så megen anden investering kan man ikke vide sig sikker, om det stadig er en god investering om 5 eller 10 år. Du må derfor spørge dig selv, hvordan du tænker, internettet ser ud om 10 år og grundlæggende holde sig opdateret med ny viden på IT-området.

Rådet herfra er derfor, at man hellere bør holde sig nysgerrig over for de nye teknologier end blot at stille sig på bagbenene. Lær mere om kryptovaluta her og få en god indgang til et emne, som med garanti vil diskuteres og udvikles i de næste mange år. Vil du gerne igang med at handle med kryptovaluta med det samme, så kan vi anbefale Coinmerce, som en pålidelig platform.