Annonce

Der er kommet mange gode løsninger på nettet, når man skal investere i aktier, obligationer eller andre aktivklasser (såsom ejendomme). Særligt er investeringsapps blevet populære. Ligeledes er det blevet meget let og sikkert at komme i gang. Det skal dog også være billigt, og dine penge skal forvaltes bedst muligt. Digitale investeringsplatforme råder over en række egenskaber, som vi vil gennemgå her i indlægget. Men hvilken løsning passer til dig, og hvorfor bør du i det hele taget investere? 

Investering er for alle

Mange mennesker forbinder måske investering med, at man skal have mange penge og have en vis indsigt for at kunne være med. Disse udsagn er begge falske, da man faktisk kan være med på et meget lille beløb og med minimal viden om det. Det anbefales selvfølgelig, at man opbygger en vis viden, inden man begynder at investere. Man vil opleve bedre resultater med bedre viden om det. 

Den vigtigste årsag til at begynde at investere er, at du i banken ingen renter får på din opsparing og indbetalinger. Med inflationen risikerer du endda, at dine penge bliver mindre værd. Alene af den årsag bør du kraftigt overveje at flytte din opsparing over i investeringer. 

Investeringsapps i Danmark

I takt med den digitale transformation, er mulighederne for at investere også steget gevaldigt. Det er blevet lettere at investere end nogensinde før. De digitale muligheder gør det så let, at du kan sidde på din smartphone og følge med hjemmefra. Det gør det også noget billigere at være med. Den digitale transformation gør det muligt, at du kan være med, uden at du skal betale mange penge hos en investeringsrådgiver eller i en investeringsforening. Det er nemlig vigtigere at kigge på omkostninger end potentielt afkast, når du investerer. Her kan du virkelig spare penge ved at gå digitalt. 

Darwin, June og NORD investments er i blandt de tre mest populære investeringsapps herhjemme. Her kan man investere i passive indeksfonde, som typisk har lavere årlige omkostninger end aktivt forvaltede investeringer. Dette kommer dig til gode, der er tålmodig! De billigste indeksfonde er ETF’erne (Exchange Traded Funds), som også er dem, du kan handle på de forskellige platforme. ETF’ere følger slavisk prisudviklingen i et underliggende aktiv. Dette kan eksempelvis være en valuta, et indeks eller en sektor.

Overvej din risikovillighed og dit indskudsbeløb

Det er vigtigt, at du overvejer hvor risikovillig, du er i dine investeringer. Dette hjælper de forskellige platforme dig også med at afgøre. Darwin og June tilbyder 3-5 risikoprofiler, hvor NORD tilbyder 20 forskellige og går et skridt dybere i forhold til dine personlige præferencer. Dernæst er det vigtigt at tænke over, hvor mange penge du ønsker at investere. June og Darwin kræver mellem 100-1000 kroner for at komme i gang. Nord kræver et indskud på minimum 30.000, hvilket måske ikke er en barriere, hvis du tænker langsigtet og eventuelt ønsker at supplere din pensionsopsparing. Du kan læse mere om forskellene mellem Nord og June lige her

Teknologien fremmer din oplevelse

Teknologien har altså både gjort det lettere og billigere at investere. De forskellige platforme kan hver deres, hvor de kan forenes om en brugervenlighed og simplicitet på et godt niveau, hvor alle kan navigere rundt i det. Investering på digitale platforme kan altså blive en sund metode til at bygge sin formue op.