Det er ikke mange år siden, at det eneste, som man så på nettet, var personlige hjemmesider. I tiden siden internettets opståen er der kommet butikker på nettet, og disse har vi kendt i et stykke tid.

Nu er vi dog officielt kommet ud over disse ting. Nettet er blevet revolutioneret, og det er nærmest helt uigenkendeligt i forhold til 90’ernes og de tidligere 00’ers internet.

Men hvad er de konkrete eksempler på digitaliseringen? Læs videre og lær mere om, hvad der er kommet på nettet i stor stil!

Nu køber vi alt på internettet

Du kender selvfølgelig til webshoppen. Det er igennem tiden blevet danskernes foretrukne metode at shoppe på, især når vi bevæger os hen mod julemånederne.

Men faktisk er shopping på nettet blevet mere drastisk end som så. Hvad nu, hvis du slet ikke skulle til at tage ned i supermarkedet, men kunne få dagligvarerne leveret lige til døren?

Jo det er skam allerede sket! Mange dagligvarebutikker, og såmænd andre services, tilbyder at handle ind for dig. Så får du pakken med alle dine dagligvarer leveret direkte til døren, uden at skulle udenfor i regnen.

Og det er faktisk endnu vildere end det. Nu kommer alting hjem til dig fra nettet. Store koncerner som de største fastfood-kæder eksperimenterer flere steder med muligheden for at få bragt deres mad ud over nettet.

Eller hvad med de webshops, som lover at kunne flyve pakker hjem til dig på bestillingsdagen med flyvende robotter? Internettet har så sandelig ændret sig meget, siden de første online butikker kom frem!

Vores budgetter og fakturaer er i cyberspace

Det har i lang tid været populært at bruge digitale værktøjer til at ordne budgetter og regneark, især for de små virksomheder.

Dette er dog ikke altid lige let. Derfor har vi faktisk i dag flyttet meget af den traditionelle bogføring over på nettet. Og det er ikke bare, at de nu laves over nettet. I stedet betyder det, at bogføringen klares automatisk ved hjælp af internetteknologier!

Dette ses i dag, hvor mange services til online bogføring fører sig frem på, at du ikke skal meget mere end at taste tal ind på computeren. Så klares det hele for dig!

Valutaomregning, hvis det er relevant, kan ske med ekstremt opdaterede tal fra finansinstitutterne. Samtidig giver internettet dig mulighed for at sende eksempelvis fakturaer og kvitteringer ind, uanset hvor du er. Så bliver de aldrig væk, og nogle services kan endda analysere fakturaer for dig og finde de rigtige tal!

Til sidst er digital bogføring også revolutionært idet, at du kan have det med. Ikke flere store mapper eller skuffer fyldt med papirer. I dag kan man bare gå på nettet, og så finder man som iværksætter alle informationerne her!

Computerne er endda flyttet på nettet!

Det at have store, stærke computere stående kan være en dyr affære. For nogle af de hårde computerspillere og firmaer kan det være vigtigt at have computerne i lokalet. Men for mange andre er dette slet ikke nødvendigt.

Derfor er såkaldt ”desktop virtualization” blevet ekstremt populært. Det er, kort sagt, en teknologi, hvor du logger ind på en service på din computer og vupti, så er der adgang til en computer, som måske står i den anden ende af landet!

Dette er en rigtigt spændende udvikling for mange, for det betyder, at den stærke computer til at lave store videoer på eller spiller de nyeste spil på, måske slet ikke stå derhjemme.

Computerne eksisterer stadig – men nu får vi adgang til dem uden nogensinde at have set dem i virkeligheden!