Artikler

Kunne du godt tænke dig at begynde at lave mere sund mad til hverdag

Annonce

Det er desværre de færreste mennesker, der føler, at de har tiden og overskuddet til at lave sund og varieret mad hver eneste dag. I stedet vælger de fleste den lette løsning, hvilket ikke altid er den mest sunde løsning. I den forbindelse kan du med fordel vælge at bestille sund aftensmad, og det kan du gøre nemt og hurtigt online. På den måde bliver det meget lettere for dig at begynde at spise sundere til hverdag.  

Lav et sundt og nærende måltid mad med de populære måltidskasser 

Det er altså i dag muligt at bestille sund aftensmad på nettet, og det foregår via de smarte måltidskasser, der er blevet mere og mere populære blandt danskerne i løbet af bare de seneste par år. Du skal altså bare gå på nettet, og så kan du bestille en sund måltidskasse, der indeholder alle de ingredienser og råvarer, du vil få brug for til at kreere et sundt og nærende måltid mad – hvad end det er til dig selv eller hele familien.  

Begynd at spise sundere til hverdag 

Det særlige ved disse måltidskasser er, at de stort set alle har fokus på økologi, sunde råvarer og ingredienser. Det er således en nem måde at begynde at spise sundere på hver eneste dag. Det er endvidere nemt at bestille en måltidskasse, og du kan blot gøre det online. Når du modtager en måltidskasse, ligger der en opskrift i kassen, som du skal følge, og så er du garanteret et lækkert og velsmagende måltid mad, der desuden er sundt. 

På den måde skal du aldrig mere bekymre dig om, om du nu får de rette vitaminer via din kost, da der er styr på det gennem de sunde måltidskasser, der kun bliver mere og mere populære blandt danskerne. 

En god idé at sammenligne leverandørerne med hinanden 

I og med at der findes så mange forskellige leverandører af de populære måltidskasser, kan det være svært at regne ud, hvordan de adskiller sig fra hinanden. I den forbindelse bør du bestemt tilgå de hjemmesider, hvor du har mulighed for at sammenligne dem med hinanden. 

Sammenlign måltidskasser allerede i dag, så du kan finde ud af, hvilken kasse der er den helt rette for dig. Der er nemlig stor forskel på leverandørerne og de forskellige typer af måltidskasser, hvorfor det er en rigtig god idé at sammenligne dem med hinanden. 

nordisk energi vindmølle spar penge på strøm

Er der penge at spare ved at skifte el-leverandør?

Ved en hurtig Google søgning på el-leverandører kan man se, at der efterhånden findes utallige muligheder når det kommer til valg af el-leverandør. Det er højst sandsynligt ikke noget, som mange personer overvejer. Men hvis man bruger lidt tid på at få et overblik over ens forbrug, så er der god chance for, at du kan spare nogle penge på området.

Hvad er dit behov?

Hvis målet er at spare penge, så er du først nødt til undersøge din nuværende situation. Start med at find ud af, hvor meget dit forbrug er og derefter, hvor meget du betaler for forbruget. Dit forbrug måles i kilowatt-timer (kWh og kan typisk aflæses på dine el-regninger. Hvis du er i tvivl om, hvor du kan finde din elregning, så er det altid en god idé, at tjekke e-boksen, da de for mange modtages der.

De fleste har også muligheden for, at logge ind på den nuværende el-leverandørs hjemmeside, hvorefter man så kan se detaljer vedrørerende ens el-forbrug. Det kan f.eks være interessant at se, om ens forbrug er steget på årsbasis.

Sammenlign el-leverandører online

Når du har dannet dig et overblik over, hvordan din forbrug for et typisk år er, samt hvad du betaler nu, så har du et rigtig godt udgangspunkt for at undersøge dine muligheder.

Processen med at undersøge priser for de forskellige el-selskaber kan virke meget uoverskuelig, da der efterhånden er kommet mange aktører på markedet. Man kan derfor nemt gå i stå, hvis man begiver sig ud i, at indhente tilbud fra alle selskaberne for så at sidde og sammenligne dem.

Vi forslår derfor, at man benytter sig, at et af de sammenligningssites, som findes på nettet. Vi anbefaler sammenligningssitet abonnementspriser.dk, som giver et godt overblik over, hvad priserne ligger på hos diverse el-selskaber. Prisen er listet pr kWh, hvilket gør det nemt for dig at regne prisen for dit eget forbrug ud, hvis du allerede har undersøgt, hvor meget du betaler hos din nuværende el-leverandør.

Tips til at spare på el-regningen

At skifte til en billigere el-leverandør er det oplagte valg til at spare penge på dit el-forbrug. Men du kan også spare penge uden at skifte el-leverandør. Start at kigge på dit nuværende forbrug og gøre dig nogle tanker om, hvad du bruger mest strøm på.

Basale ting som at huske at slukke for lyset eller sørge for, at tv’et ikke kører i baggrunden er små ting, som kan være med til at mindske dit el-forbrug. Det er også værd, at have med i tankerne når du planlægger større køb til hjemmet. Det kan f.eks være et stort ønske få sig en tørretumbler i hjemmet for, at gøre hverdagen nemmere. En tørretumbler vil dog være med til at gøre en forskel i el-forbruget.

Og netop hvidevarer er de større syndere når det kommer til el-forbruget. Vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine, køleskab og fryser trækker generelt meget på forbruget. Så sørg for, at brugen af disse optimeres. Et eksempel kunne være, at man vaskede op i hånden, såfremt opvaskemaskinen ikke er mere end halv fyldt.

Med miljøet i tankerne

Flere el-leverandører har valgt at sætte fokus på, at de skal være miljørigtige. Grøn energi er dermed blevet et selling point, som skal være med til, at tiltrække kunder, da man dermed også gør noget godt for miljøet.

Nordiskenergi.dk er en el-leverandør, som leverer grøn energi til deres kunder. 100% af den strøm, som Nordisk Energi leverer kommer fra vindmøller i Danmark.

Ny bærbar: Afbetaling eller kviklån?

Annonce

Skal du have skiftet din bærbar ud med en nyere og bedre model? Så er der flere måder på, hvordan du kan få finansieret din nye computer. En ny computer er sjældent en helt billig løsning – især hvis du har planer om, at den skal holde i flere år. Derfor kan det være et køb, som de færreste lige kan trække på dankortet, og derfor må de fleste ty til nogle andre måder, når de skal finansiere et større køb. Her får du gode råd til at finansiere din nye bærbare computer. 

Spar op

Den billigste – men også den løsning, som har længst tidshorisont, er en opsparing. Ved at spare op undgår du nemlig at betale renter og eventuelle gebyrer på et forbrugslån eller ved en afbetaling. Dog er det også en løsning, som kræver masser af selvdisciplin. Og alt efter hvor mange penge, du kan sætte til side hver måned, kan det også være en løsning, som tager lang tid. Står du derfor i en situation, hvor du har brug for en ny computer akut, kan det være nødvendigt at finde pengene et andet sted, hvis der ikke er nok på din opsparingskonto.  

Køb på afbetaling

En populær måde at købe på er afbetaling. Når du køber på afbetaling, får du din computer udleveret med det samme – helt uden at hive kreditkortet frem. Men grundlæggende er afbetaling det samme som et kviklån, for det har en høj rente og ÅOP. Forskellen er bare her, at du ikke betaler det skyldige beløb tilbage særligt hurtigt, i stedet trækker du processen ud over måske 24-36 måneder. Derfor er afbetaling også en ret dyr måde at købe på, og du kan i mange tilfælde ende ud med at betale næsten det dobbelte for produktet, end hvis du købte kontant.

Tag et kortfristet forbrugslån

Hvis du ønsker at få din bærbar med det samme, kan et forbrugslån være et alternativ til en opsparing og at købe på afbetaling. Med et forbrugslån får du pengene sat ind på din lønkonto med det samme, og du kan tage ud og købe din nye bærbar samme dag, du får pengene. Et forbrugslån kommer dog ikke uden ulemper, for det er nemlig ikke gratis at låne penge. Når du optager et lån, tager du i virkeligheden penge fra dit fremtidige budget, og derfor skal du leve med færre penge, indtil du har betalt lånet af. Sørg derfor at betale dit lån tilbage hurtigst muligt.

Hvis du ønsker at ansøge om et forbrugslån, kan du låne hurtigt og nemt hos KreditNU. Får du din ansøgning godkendt, vil du få pengene udbetalt med det samme. Du vil således kunne hente din nye bærbare computer samme dag, som du har ansøgt om lånet.

Så nemt er det at lave en hjemmeside!

Annonce

Nej, du behøver hverken være et geni eller ekspert i IT for at oprette en hjemmeside. Den teknologiske udvikling har gjort det så nemt, at selv din gamle far kan være med. Det eneste du skal bruge for at komme i gang, er adgang til internettet. Nemt, ikke? Vi fortæller dig her, hvor nemt det er, at lave en hjemmeside!

Hvorfor skal jeg lave en hjemmeside?

Der kan være mange gode grunde til at du skal have dig en hjemmeside. Måske er du ved at starte en virksomhed op fra bunden. Eller måske har du altid drømt om at have en professionel blog. Det kan også være at du har en særlig hobby, som du gerne vil lave en hjemmeside om. Hjemmesider, de findes nemlig om alt mellem himmel og jord. Du kan også lave en hjemmeside for at udvikle dine kompetencer indenfor IT-faget. I mange digitale stillinger har man med hjemmesider at gøre, så det kan være en god almen kompetence at besidde, at kunne lave hjemmesider.

Hvad skal min hjemmeside kunne?

Start med at spørge dig selv om, hvilke behov du har og hvilke krav det stiller til din hjemmeside. Har du brug for at have en webshop eller skal din hjemmeside udelukkende indeholder faktabaserede artikler, der kan give dine besøgende masser af spændende viden? Det kan også være at du har brug for, at du kan lægge videoer op.

Hvordan kommer jeg i gang med min hjemmeside?

Når først du har styr på dine behov og ønsker, skal du finde et webhotel til din hjemmeside. Et webhotel er det sted, der sørger for at din hjemmeside kommer ud på internettet, så andre kan finde den. Du kan vælge nogle gratis løsninger eller du kan vælge at betale for at din hjemmeside kommer til at hedde eksempelvis .dk. Det er helt op til dig.

Skal jeg lave alt indholdet selv?

Har du valgt et webhotel og fået hjemmesiden op og køre kan du begynde at arbejde på indholdet af hjemmesiden. Kan du lave det hele selv? Eller skal du måske have hjælp til tekstforfatning, så dine besøgende bliver mødt af nogle velskrevede artikler eller produktbeskrivelser. Flere og flere virksomheder tilbyder hjælp til alt fra korrekturlæsning til transskribering og storytelling. Scriptomist er én af de virksomheder, hvor du kan uddelegere noget af det indhold, du ønsker på din hjemmeside.

Nu har du fyldt din hjemmeside med indhold og den er nu klar til at blive publiceret. Husk at læse en sidste omgang korrektur på siden, før du publicerer!

Hvordan får jeg folk til at se min hjemmeside?

Har du brug for at reklamere for din hjemmeside, kan du eventuelt oprette en Facebook- eller Instagram profil til hjemmesiden eller sende en pressemeddelelse ud til nogle relevante medier. På den måde kan du skaffe ekstra meget trafik til hjemmesiden. Hver gang du eksempelvis lægger noget nyt indhold op på hjemmesiden, kan du dele et link til indholdet på din Facebook- eller Instagram profil. Den måde at promovere hjemmesiden er også super smart hvis du har valgt et gratis webhotel og derfor har en lidt længere og mere bøvlet URL.

Øg sikkerheden på din virksomhed

Annonce

Der findes et utal af produkter, maskiner og enheder, som kan være med til at optimere din virksomhed. Bagsiden er, at når der findes så mange, kan det være svært at korrigere rundt i, hvad der er bedst og mest sikkert at handle ind til din virksomhed.

Hvis du eksempelvis arbejder med store maskiner eller produkter, som du skal kende vægten på i din virksomhed, så kan det være svært at finde det bedste produkt til afvejning. Det er til at finde maskiner til dette, men det skal også kunne fungere og være til at arbejde med. Med hygiejniske industrivægte fra Eilersen vil du være sikret høj kvalitet, gode muligheder for nem rengøring og materialer der tåler dette. Hygiejniske industrivægte kan sikre din virksomhed mod at større maskiner kan beskadige vejecellerne og mekaniske dele.

For at finde de rette produkter, kan det være med fordel, at undersøge anmeldelser og lade dig rådføre af dit netværk om den pågældende virksomhed, som du ønsker at handle med. På denne måde sikre du dig selv om din virksomhed mod produkter, som ikke gavner dig.

Brug internettet til at finde de bedste bildele til din bil

Vi oplever alle sammen på et tidspunkt at vi har brug for hjælp. For nogen er det når computeren ikke virker, hvorimod det for andre kan være til huslige pligter, indkøb eller noget helt fjerde. Men hvis ikke vi kender nogen der kan hjælpe, hvad gør vi egentlig så?

Autodele24.dk har de dele du søger

I mange situationer er det nemt blot at spørge familien eller nære venner om hjælp. Men hvis det omhandler større eller mere seriøse problemer, så kan det være en fordel at tale med nogen om problemet, som reelt har erfaring indenfor området. F.eks. vil de fleste af os med bil opleve på et tidspunkt at der enten er noget der skal laves eller noget som skal udskiftes. Det er ikke altid helt nemt hverken at gøre eller finde det rette udstyr til, uden nogen hjælp. Det er lidt ligesom hvis du har problematikker med din computer udover det sædvanlige, så vil vi ofte have hjælp fra nogen der har forstand på lige netop den type computer og som virkelig ved hvad de laver. Det samme gør sig gældende hvis du ønsker at finde nogle reservedele til din bil, og hjælpen kan du finde på Autodele24.dk. På denne hjemmeside kan du vælge mærket på din bil og derved finde originale reservedele til din bil, så du ved at det fungerer helt som det skal.

Gør-det-selv nemt og ukompliceret

Det eneste du selv skal gøre, er selvfølgelig at besøge hjemmesiden, og det kræver en computer. Du kan selvfølgelig altid kigge på din telefon, men de fleste af os kan godt lide at kunne bestille vores vare trygt over computeren, da den både er større og nemmere at have med at gøre. Hvis du mangler en god og stabil computer, så kan du finde dem lige her. Når du så har været på din splinternye computer og fundet Autodele24.dks hjemmeside frem, så er næste skridt at finde de bildele du mangler og så ellers blot at bestille. Så har du fundet den rette hjælp til at finde de bedste reservedele, og så er det ellers blot i gang med at få udskiftet delene. Hvis du mangler noget hjælp til bilreparation, så kan du med fordel se denne video, som giver dig et indblik i hvordan du kan gøre det selv, uden at det behøver at være alt for kompliceret:

Er sikkerheden i dit hjem, så sikkert som du tror det er?

Annonce

Det er vigtigt at føle sig tryg, især når man befinder sig hjemme. At have indbrud i sit hjem, kan koste mange penge og mange uerstattelige genstande, og samtidig føles som en krænkelse mod ens private liv. En løsning som mange bruger til dette, er overvågningskameraer. Med overvågningskameraer ved man hvem der befinder sig i sit hus. Dog kan det være meget indviklet at finde ud af de rigtige love og regler, og at finde den bedste løsning, når du sikrer sikkerheden i dit hjem. Læs med i denne artikel, for råd til sikring af dit hjem.

Hvilket overvågningskamera bruger du?

Det er vigtigt at sikre dit hjem mod indbrud, men desværre kan det være en dyr affære. Derfor vælger mange danskere at købe billige løsninger indenfor videoovervågning, samt ’gør-det-selv’ overvågningsløsninger. Et eksempel er Google Nest Cam, som er et overvågningssystem til hjemmet, som er tilkoblet ens internet. Problemet med disse overvågningskameraer er, at indbrudstyve via din IP-adresse, kan få adgang til dit kamera. Dette giver dem fuldt adgang til dit hjem, og de kan derfor holde øje med, hvilke møbler af værdi du har, samt hvornår du er hjemme. Så måske er din sikkerhed i hjemmet, til mere fare end til det er gavn.

Forebyg din sikkerhed

På trods af den store sikkerhedsbrist der er med nogle overvågningskameraer, er der samtidig en masse love og regler man skal være opmærksom på, når man sætter et overvågningskamera op. Har du svært ved at holde tungen i munden, når du forsøger at finde ud, hvordan du på lovlig måde kan sætte din videovervågning op? I så fald skal du overveje at bruge en professionel. Et eksempel er låsesmeden Bagger Låse & Alarm A/S, som er Danmark største sikringscenter. Ved brug af en professionel, kan du sikre overvågning af dit hus på lovligvis, og undgå at udefrakommende luger med over dit kamera.

Hvorfor brug af et nearshoring softwarevirksomhed kan være en redningskrans for din virksomheds budget

Du har helt sikker hørt om udtrykkene “nearshoring” og “offshoring”. Begge koncepter er et middel til at få adgang til dygtige softwareudviklere til en særdeles fornuftig pris. Siden at det er blevet nemmere at kommunikere, og at verden er blevet mindre, er det helt oplagt at benytte nearshoring for en f.eks. dansk softwarevirksomhed . Når du gør brug af nearshoring, vil tidsforskellen til den softwarevirksomhed du samarbejder med, oftest være 2-3 til timer.

Hvad er en nearshoring?

Hvis man oplever der er mangel på ekspertise og softwareudvikling, er nearshoring det oplagte valg. Nearshoring er nemlig en super god metode, når det kommer til en virksomheds mulighed for at blive mere effektiv og bæredygtig inden for deres eget forretningsområde f.eks. software udvikling. Man kan kort sagt sige, at nearshoring giver dig mulighed for at optimere dine lønomkostninger. Da softwareudvikling er et videnbaseret område, kan nearshoring være den perfekte løsning, da du på den måde kan undgå f.eks. flaskehalsproblemer i markedet.

Det gør nearshoring som et oplagt valg som forretningsmodel inden for it-området, der gør det muligt at delegere en del af opgaver til en anden virksomhed til udlandet.

8 fordele ved nearshoring

Der er rigtig mange fordele ved nearshoring, og det kan være med til at gøre din virksomhed mere effektiv indenfor it udvikling, og denne løsningsmodel, kan således være med til at levere de softwareløsninger du søger, og på den måde optimere en meget kompleks interaktion og it udvikling.

1. Løn

I takt med at lønomkostningerne i lande i Asien og fjernøsten stiger, er lande i Østeuropa nu blevet meget mere konkurrencedygtige når du søger et kompetent webbureau.

I mere end 10 år har virksomheder benyttet indisk og kinesisk arbejdskraft, men dette er nu ved at ændre sig. I takt med at lønningerne er steget i disse områder. Det har gjort nearshoring til lande tættere på langt mere logisk, og på den måde gjort dem mere attraktive i forhold til tidligere.

2. Tidszoner

Mange har ikke brudt sig om at bruge offshore konceptet, da disse virksomheder ofte ligger er 10-14 tidszoner væk, og dette gør f.eks. konferencer samtaler til en udfordring. Men når du benytter nearshoring, har du ikke dette problem, da en virksomhed i eksempelvis Ukraine, kun er 4 timer væk i fly.

3. Højt uddannelsesniveau

Når du benytter nearshoring, vil du meget hurtige opdage, at uddannelse og viden oftest rammer de standarder du ønsker. Dette gælder selv for verdens største softwarevirksomhed. Dette betyder, at hvis de opgaver, der skal outsources kræver ekspertviden, er uddannelsesniveauet og kvaliteten af arbejdet i bestemmelseslandet af afgørende betydning. Dette er tilfældet med nearshoring af software virksomheder hvorfor lande som Polen og Ukraine med mange anerkendte ingeniør universiteter bliver mere og mere populære. Og igen – Østeuropæiske specialister er måske dyrere end indiske, men det kompenseres af færre fejl og misforståelser på arbejdet med software danmark.

4. En meget sikker løsning 

Når du vælger nearshoring, kan du også opnå en langt højere sikkerhed. Charles Parks, en partner og outsourcing-specialist hos Pinsent Masons, siger, at virksomheder, der vælger nearshore, bør overveje spørgsmål omkring databeskyttelse, før de gennemgår alle deres tjenester til regionen. For områder, der vedrører sikkerhed eller kortoplysninger, vil de blive bedt om at vælge lande inden for EU – såsom Rumænien, ungarn eller Ukraine – som overholder den samme databeskyttelseslovgivning, siger han. “Der er bestemt i Ukraine en stor andel af uddannelsen der. Når du kommer længere mod øst, er der øgede kulturelle og sproglige forskelle. Ukrainske udbydere for eksempel skaber plads til international forretning, men de har mindre kendskab til [ af outsourcing end nogle andre lande], tilføjer Parks

5. Meget nem test og software udvikling

Software Test og -udvikling er mere ligetil, siger han. ”Hvis en virksomhed ser på udviklingsarbejde og applikationer, anvender de et andet sæt kriterier. Så når man leder efter en leverandør på dette område, er det bedst at henvende sig til det på samme måde som enhver anden leverandør, der fremstiller en tonehøjde ved at gøre websted besøg og risikovurderinger. ” tilføjer han.

6. Kulturel tilhørighed

Fordelene ved at have en stærkere kulturel tilhørighed kan realiseres på flere måder. Nearshoring bliver stadig mere udbredt hos virksomheder, der har behov for outsourcing af f.eks. It og programmeringsopgaver. Det er her virksomhederne har brug for leverandører med en mere kulturel tilhørighed. De kræver en meget højere grad af kulturel samhørighed, der gør det nemmere at samarbejde.

7. Sprogfærdigheder

Som med de fleste Nearshoring-faciliteter er sprogfærdighederne hos nogle konsulenter bedre end hos andre. Dette vil være tilfældet, hvis du beslutter at outsource arbejde til Østeuropa. Det betyder at det er nemt og hurtigt at kommunikere på engelsk, end hvis du eksempelvis outsourcer til visse asiatiske lande.

8. Tættere geografisk placering

Når du vælger nearshoring, får du samtidig en samarbejdsvirksomhed, der har en geografisk placering tættere på. Det gør man kan interagere i realtid, og relativt nemt rejse til nearshoring virksomhedens placering. 

Samlet konklusion

Når du vælger nearshoring, vil du opleve langt flere kulturelle ligheder, end hvis du måske vælger en virksomhed i Kina. Derudover kan også opstå kommunikationsproblem, da engelsk i mange offshore områder ikke er almindeligt udbredt. Der kan også være stor kulturelle forskelle når man bruger offshore, som man ikke oplever ved nearshoring, da det ligger i ens eget kulturelle område. . Nearshoring reducerer i høj grad disse problemer, der er baseret på det faktum, at der er bedre kommunikation og koordinering mellem lande med lignende kulturel baggrund.

Find indretningsmuligheder online

Annonce

Når vi har boet i det samme hjem i et godt stykke tid, og har fundet lige de møbler der passer ind derhjemme, så kan de fleste af os fristes til i ny og næ at ville lave om. Men hvordan laver du om, uden at skulle ud og købe nye møbler?

Træskilte kan pifte hjemmet op

Der er mange måder at lave om derhjemme på, og denne forandring behøver ikke at have noget at gøre med møblerne i rummet, tværtimod. Det kan altid være en fordel at kigge online for inspiration inden du går i gang, da du på den måde har en idé om, hvad du ønsker at gøre ved dit hjem. Brainstorm lidt først. Selv de mindste ting kan gøre en kæmpe forskel i vores hjem, så har du overvejet at investere i træskilte? Det lyder måske spøjst, men et træskilt kan for alvor gøre en forskel i din indretning i hjemmet. På disse træskilte som du kan finde online, står der nemlig en masse forskelligt. Du kan få et citat, men du kan også få et træskilt hvorpå der står ”open/closed” eller ”laundry”, så både du og gæster ved hvilke værelser der er hvad. Hvis du er en af dem der bruger meget tid på computeren ift. Skole eller arbejde, så kan det netop være smart at investere i et træskilt med ordene ”closed” på, så folk ved at du ikke ønsker at blive forstyrret.

Større udvalg online

Du kan snildt finde mange af disse lækre træskilte i butikker, men hvis du køber dem online, f.eks. hos Nicewall.dk, så får du dem til en betydeligt bedre pris. Så hvorfor ikke spare hvor du kan? Derudover kan du på nettet ofte også se et større udvalg, så du har mange muligheder at vælge imellem. Tryk på linket ovenfor for at finde din nye træskilte, som vil passe perfekt ind i dit hjem.