Artikler

Microsoft advarer om cyberangreb i valgkampe

Fremmede magter vil med stor sandsynlighed forsøge at blande sig i danske valgkampe, mener Microsoft.

I løbet af 2019 skal danskerne til både folketingsvalg og valg til Europaparlamentet. Hos Microsoft ser man en stigning i forsøget på at angribe politiske organisationer i forbindelse med valgkampe. Det skriver Microsoft-chef Tom Burt i et blogindlæg.

Derfor stiller Microsoft sin sikkerhedssoftware gratis til rådighed for politiske organisationer i blandt andet Danmark.

Læs også: Sådan får du tusindvis af lydbøger med på ferien

– Vi mener, det er afgørende at organisationer, der spiller en afgørende rolle i den demokratiske process, har adgang til topmoderne cybersikkerhed. Vi ser stadig, at fremmede stater og andre forsøger at påvirke demokratiske valg rundtom i verden, også i Europa, skriver Microsoft-chefen.

Microsofts sikkerhedsløsning kaldet AccountGuard tilbydes nu i 14 europæiske lande.

4 spil du skal glæde dig til i 2019

2018 var et rigtig godt år, i hvert fald hvis vi snakker spilmæssigt. Men the show must go on, og 2019 byder også på rigtig mange spændende spil. Og hvis du endnu ikke kender til, de nye spiludgivelser. Så bør du læse med her, og blive inspireret til hvilke spil du skal glæde dig til at prøve i løbet af året.

Metro Exodus
Allerede nu kan du hos joybuggy.dk finde Metro Exodus som Computerspil / PC-spil. Men selve spiller er allerede noget længere fremme, for det foregår i 2036. Og dette er kun et kvart århundrede efter, at en atomkrig lagde jorden øde hen. Men nogle få tusinde har overlevet, og er nu samlet i en metro tunnel i Moskva.

Og selvom de har overlevet atomangreb, uhyrer og overnaturlige farer. Så er er de nu nødt til, at flygte ud af tunnellerne. De skal føre en række Spartan Rangers, mod et nyt og bedre liv mod øst. Men for at gøre det, er de nødt til at passere det postapokalyptiske Rusland.

Du vi på din rejse møde andre overlevende, som du skal passe på. Da de enten vil prøve, at dræbe dig eller stjæle din mad eller dit udstyr. Derudover er dine egne våben, noget bras ift. Dine fjenders.

Spillet er sindssygt flot lavet, og du vil helt sikkert blive fanget af det.

Anthem
d.22/2 vil du kunne købe spillet Anthem, som er at aktion spækket spil fyldt med fed grafik og sprøde figurer.

i spillet vil du møde guderne, som truer hele menneskeheden. Og freelancers er de eneste, som står imellem skurkene og deres gamle teknologi.

Du kan vælge, at spille sammen med op til tre andre. I vil sammen skulle designe højteknologiske og håndbyggede panserdragter som skal besidde en enestående styrke. Og sammen vil i også kunne udforske, ruiner, kæmpe med fjender som ønsker jer døde, og gøre krav på overjordiske artefakter. For hver mission du klarer, sammen med dine Javelins vil i blive stærkere. Så hvis i, i fællesskab overvinder farerne og overvinder fjenden. Vil i kunne opnå en fælles triumf.

Spillets fokus er på det sociale, og handler om at klare de samarbejdsbaserede missioner. Vi glæder os meget til, at se hvordan vil blive taget i mod. Og hvis ikke du er sikker på din computer, kan du på forbruger-test.dk se om din computer vil kunne klare spillet.

Kingdom hearts 3

Vi har fået Sora tilbage som hovedperson, i det nye Kingdoms hearts som allerede er på dagen. Og sammen med hende, og en masse Disney karakterer skal i nu kæmpe side om side. Og ligesom tidligere foregår spillet, fra Dream Drio Distance og til 3DS.

Her søger Sora, sammen med Disney figurer som Anders And og Fedtmule. Efter de 7 vogtere af lys, samt nøglen til hjerter. Samtidig søger Mickey og Riku efter den gamle keyblade wielders. Disse skal hjælpe med, at stoppe Master Xehanorts plan. Han vil nemlig balancere lys og mørke, og dette vil kunne føre til et endeligt opgør mellem Sora og Master Xehanort.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 er et af de spil der endnu ikke er udkommet, og hvor vi ikke har fået en release dato på endnu. Men når men ser teasers, er man ikke i tvivl om at det bliver en sindssygt godt spil med fede grafiske løsninger.

Men spillet giver dig mulighed for, at spille i enten første- eller tredjepersonsperspektiv. Og det foregår i open world i en storby der hedder Night City. Her kan de lokale ikke engelsk, og de er derfor svære at kommunikere med. Men man vil kunne købe implantater, som hjælper en til oversættelse.

Sådan får du tusindvis af lydbøger med på ferien

Bagagen bliver lettere, hvis du ikke skal slæbe bøger med på ferien. Og lydbøger kan du lytte til overalt.

Det kan være benhårde prioriteringer at pakke kufferten til ferien. Hvad kan ikke undværes, og hvad må blive hjemme? Er du glad for at læse, har du sikkert tænkt dig at pakke mindst én bog. Men at tage bøger med på ferien kan være tungt og besværligt.

Det er meget nemmere med lydbøger, som du kan høre når du har tid og lyst. Og så kan du erstatte bøgerne med en tablet eller mobil, som du utvivlsomt har med på ferien uanset hvad.

Der findes en del danske lydbogstjenester på det danske marked. De fleste har mindst en uges gratis prøveperiode. Læs mere på Bredbånd.dk

Skal du på ferie anbefaler vi, at du downloader bøgerne hjemmefra. På den måde risikerer du ikke at bruge en masse dyr data, mens du er i udlandet. Og du kan endda lytte til bøgerne på flyveturen, fordi de er gemt på din mobil eller tablet og ikke kræver forbindelse til internettet.

Alternativt bør du vente med at downloade bøgerne, til du når frem til destinationen og kan forbinde til et trådløst netværk

Derfor skal du overveje CDB-produkter

Måske har du hørt om cannabis olie, og hvordan det bruges, men du har aldrig rigtig fået gjort noget ved at undersøge det nærmere. Nu er smerterne eller raskløsheden kommet til et punkt, hvor det er tid til noget nyt, og her kan du sagtens overveje netop dette.

Når det er sagt, er det selvfølgelig ikke bare hvem som helst, som skal tage cannabis olie. Det er selvfølgelig mere egnet til nogle, og andre vil slet ikke kunne tåle produkterne. Derudover bør det også nævnes, at det selvfølgelig også er forskelligt fra situation til situation, hvordan effekten kan være, og hvorfor man skal gøre det.

Hos Nordicoil kan du danne dig et overblik over de mange produkter, som findes med cannabis-olie – også kaldet CDB-produkter. Du kan samtidig tage en test for at finde ud af, om nogle af produkterne passer mere fordelagtigt til netop dig.

 

Smerter trods morfin

mange oplever, at morfin virker rigtig godt i begyndelsen. Man er måske begyndt på et behandlingsforløb, og man holder faktisk smerterne relativt meget nede med morfinen. Det virker til at fungere, men så kommer der et punkt, hvor det ikke er så effektivt længere.
Det kan også være kommet til et punkt, hvor man ikke skal have mere morfin og er nødt til at håndtere smerterne på en anden måde. Her kan det tænkes, at cannabis-olie er det rigtige valg at prøve.

Olien findes i flere former, blandt andet som kapsler og dråber. Der er ikke et entydigt svar på, hvad det rigtige er at gøre. Derimod kan det siges, at det både afhænger af symptomer, sygdom og måske også hvem man er. Nogle er eksempelvis ikke glade for at sluge kapsler, imens andre ikke kan lide at drikke dråberne med vand.

Kroppen kan ikke finde ro

Det kan også handle om, at man ikke kan finde ro i kroppen. Det kommer ofte efter en bestemt situation eller periode, hvor man ikke kan komme tilbage i de normale rytmer. Det betyder ikke nødvendigvis, at man har store smerter, men at man simpelthen bare ikke kan få den gode følelse tilbage i kroppen.

Det er også en typisk situation, hvor nogle vælger at prøve cannabis-olien. Måske er det lige dét, som skal til, før man igen kan falde til ro og komme tilbage i en god hverdag. Det kan også betyde, at man lige pludselig kan overskue nogle ting og se lyst på det, man før ikke kunne finde glæden ved.

Det er ikke det rigtige valg for alle, men det kan sagtens være en god ting at prøve af.

Politiet: Dette skal du ikke gøre på ferien

Politiet advarer mod udbredt tendens blandt danskere på ferie.

Postkortet fra feriedestinationerne er blevet afløst af selfies og andre opdateringer på sociale medier. Budskaberne når hurtigere frem til venner og familie end det gamle postkort, men der er en grim skyggeside. Indbrudstyve kan kigge med på sociale medier for at finde ud af, om du er hjemme eller ej.

Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi til, at man først lægger billeder ud når man er hjemme igen.

Læs også: Politiet advarer forældre: Tal med jeres børn

– Et foto på Facebook, mens ferien står på, er det samme som at fortælle indbrudstyven, at din bolig er alene hjemme. Lad derfor være med at fortælle om ferieplanerne på Facebook, lægge et foto af den eksotiske frokost på Instagram eller at fortælle på Linkedin, at du snart tager væk fra kolleger og forretningsforbindelser. Vent med at dele ferieminderne til du er kommet hjem igen, siger vicepolitiinspektør Chr. Østergård, der leder Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion, i en pressemeddelelse.

Derudover anbefaler politiet, at du får boligen til at se beboelig ud inden du tager på ferie.

 

 

Hvad er SEO?

Søgemaskineoptimering eller SEO er et redskab inden for digital marketing, der skal sørge for at fremme din hjemmesides placering på forskellige søgemaskiner, som Google, Yahoo! og Bing.

Målet med SEO er at tiltrække nye besøgende til din hjemmeside ved at sørge for, at din hjemmeside ligger øverst i søgeresultaterne på eksempelvis Google. Søger en potentiel kunde efter et bestemt produkt eller en ydelse, som din virksomhed sælger, vil din hjemmeside være en af de første, kunden møder, når de søger på Google – hvis du altså har gjort brug af SEO.

SEO består af en kombination af research, analyse og markedsføring og indeholder blandt andet discipliner som søgeord-analyse og linkbuilding.

Linkbuilding har stor betydning for din hjemmesides placering i søgeresultaterne, for uden indgående links kan din hjemmeside slet ikke findes i søgemaskinerne.

Derfor kan det være en god idé at få tilsendt en linkbuilding liste, der kan hjælpe dig og din virksomhed med en højere placering på søgemaskinerne.

Verdens rigeste mand anklager medie for afpresning med nøgenbilleder

Et medie har angiveligt truet Jeff Bezos med at offentliggøre nøgenbilleder af ham. Han svarede igen ved at offentliggøre mails med truslerne.

Et medie, der forsøger at afpresse verdens rigeste mand ved at hævde at være i besiddelse af nøgenbilleder af ham. Det lyder som plottet til et klassisk amerikansk drama. Men desværre er det ikke fiktivt. Baggrunden for det kræver en kort forklaring, som kommer her.

Tabloidmediet National Enquirer hævder at have nøgenbilleder af Jeff Bezos (billedet), der som grundlægger af handelsgiganten Amazon er blevet verdens rigeste mand. National Enquirer er ejet af en mand ved navn David Pecker, som længe har været i mediernes søgelys for at bruge sin gennemslagskraft til at hjælpe Donald Trump til magten til gengæld for indflydelse. Et af de medier, der har gravet mest i forbindelserne mellem Trump og Pecker er den verdensberømte avis The Washington Post, som Jeff Bezos ejer. Bezos blander sig dog ikke i journalistikken.

Nu forsøger National Enquirer angiveligt at stoppe The Washington Post i at grave mere frem. “Stop, eller vi offentliggører nøgenbilleder af Jeff Bezos”, lyder det.

Læs også: Nyhedsvært brugt i falsk nyhed

Men verdens rigeste mand finder sig ikke i at blive afpresset. I et blogindlæg har Jeff Bezos lagt mailkorrespondancen med National Enquirer frem. .

– Selvfølgelig vil jeg ikke have personlige billeder offentliggjort, men jeg vil heller ikke deltage i deres velkendte metoder med afpresning, politiske tjenester, politiske angreb og korruption. Jeg foretrækker at stå med rank ryg, rulle den her træstamme og se, hvad der kravler ud, skriver Jeff Bezos.

National Enquirer har endnu ikke reageret på blogindlægget.

Foto: Amazon

Bevæg dig sikkert rundt på nettet

Når man bevæger sig rundt på internettet, støder man på mange forskellige hjemmesider, som sælger diverse produkter. Vigtigheden af, at kunne spotte om det er en troværdig hjemmeside eller ej, er væsentlig for både du og din computers sikkerhed.

Troværdig eller ej?

Langt de fleste hjemmesider vi bevæger os ind på, er gode nok. Der er ikke noget i vejen med at være skeptisk, men med måde. Man skal ikke gå i panik det sekund man ser en hjemmeside man ikke kender, men som det første kan du altid gå ind og læse anmeldelser fra andre brugere. Dette siger meget om en hjemmeside, og kan være afgørende for, om du føler dig sikker på denne side eller ej. Du kan købe mange spøjse produkter på nettet, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om det hjemmesiden er troværdig eller ej.

Muligheden for at tale med rigtige mennesker

For eksempel kan du købe Roll up banner i massevis på nettet, men det er bestemt ikke dem alle sammen der er noget værd. Du kan være uheldig at købe et banner, som knækker med det samme, eller generelt slet ikke lever op til dine forventninger. Når du har mulighed for at ringe til firmaet, som du kan hos skiltex.dk, så giver det en vis form for troværdighed, i og med, at du kan snakke med rigtige mennesker, i tilfælde af at du skulle have nogen spørgsmål. Oftest vil der også være en henvisning til deres anmeldelser på trustpilot, og det er med til yderligere at styrke troværdigheden. Skulle du være i tvivl om hjemmesiden er oprigtig, så kan du også altid læse om dem, hvor de er fra, handelsbetingelser og meget mere. Det lyder ikke af meget, men det kan gøre en kæmpe forskel i, trygheden ved at handle hos lige netop dén virksomhed.

Nyhedsvært brugt i falsk nyhed

Nyhedsværten Kåre Quist advarer mod en falsk nyhed om ham på sociale medier og andre steder på nettet. Reklamen forsøger at lokke til køb af kosttilskud og andre piller.

“Kåre fjernet fra tv-show” er en af overskrifterne på flere falske nyheder om Kåre Quist (billedet), der er vært på TV-Avisen og 21 Søndag. Nyheden er pure opspind og skal lokke folk ind på webbutikker, hvor der kan købes et væld af piller.

Nyhedsværten advarede om svindlen på Facebook søndag formiddag, hvor han bad om at få screenshots af den falske reklame.

Læs også: TV 2-vært om fupreklame: Jeg er pisse irriteret

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Søndag aften takkede Kåre Quist for de mange reaktioner og fortalte, at han ville gå videre med sagen.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

It-borger.dk forsøger at få en kommentar fra folkene bag Facebook-siden Blue Lens, som blandt andet har brugt penge på at sprede den falske nyhed på Facebook. Vi forsøger også at få en kommentar fra Shopify, som har lavet den platform mange af de falske webbutikker bruger.

Læs også: Kendte danskere misbrugt i fupreklamer

Vi forsøger selvfølgelig også at få en kommentar fra Kåre Quist.

Hvis du har set falske nyheder eller reklamer med Kåre Quist eller andre kendte danskere hører vi meget gerne fra dig. Skriv til [email protected]

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Brødre dømt for bibliotekshacking

To brødre er blevet idømt tre og fem års fængsel for at have installeret spionprogrammer på computere på 15 biblioteker rundt om i landet.

To brødre på 25 og 30 år er ved retten i Sønderborg blevet idømt henholdsvis tre og fem års fængsel for databedrageri. Derudover skal de betale erstatning på 600.000 kroner.

De dømte installerede såkaldte keyloggere på computere på 15 biblioteker fra slutningen af 2016 til maj 2017.Keyloggerne gemte alle tastaturdata, og brødrene kunne derfor opsnappe personlige oplysninger som eksempelvis CPR-numre om 16 ofre. I alt blev der forsøgt hævet otte millioner kroner fra ofrenes konti.

Læs også: Falsk it-mand fuppede sig til 45.825 kroner

Anklageren hilser dommene velkommen.

– Jeg er tilfreds med dommens resultat, og at retten har lagt vægt på, at der er tale om hacking under særligt skærpende omstændigheder, og at der er tale om alvorlig organiseret kriminalitet, der er egnet til at undergrave tilliden til NemID og netbank, siger specialanklager Heidi Colbæk fra Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelse.