Har du også gået med tanken om at starte din egen webshop, så er du garanteret ikke alene. Mange drømmer nemlig om at være selvstændig, men det kan være svært at vide hvor man skal begynde. I dag eksisterer der mange tusind webshops alene i Danmark, som sælger alt fra babytøj til mobilcovers og armbåndsure.

Der er mange ting at overveje, inden du kaster dig ud i dit eget webshopeventyr. Vi giver dig her 3 steps du skal have styr på, når du skal starte og drive en webshop. 

1. Find dit produkt

Hvis du har ambitioner om at drive din egen webshop, er din produkt eller din produktportefølje kernen i forretningen. Det er altid en god ide, at vælge et produkt eller en produktkategori du selv har stor interesse for. Her er både ekspertisen og motivationen højest, hvilket typisk udmønter sig i de bedste resultater. 

Overvej en niche

I dag kan du købe stort set alt på internettet, og konkurrencen i mange produktkategorier er derfor stor. Derfor bør du overveje at finde en niche, hvor produkterne er mere eksklusive og konkurrencen ofte er mindre hård. 

Specielt sjældne, limited sneakers har de seneste år været populære hos mange privatpersoner. Særligt modellerne Yeezy fra Adidas og Air Jordan 1 fra Nike, har i flere år været efterspurgt vidt og bredt. 

Webshoppen Undefined Market har eksempelvis specialiseret sig i salg af denne type sneakers . På siden forhandles blandt andet de ikoniske Nike Air Jordan 1, der findes i en low, mid og high udgave. Modellen har rødder tilbage til midten af 90’erne hvor basketball legenden Michael Jordan indledte sit glorværdige samarbejde med Nike. Flere af sådanne samarbejder har sidenhen set dagens lys. Musikeren Kanye West allierede sig eksempelvis med tyske Adidas, og skabte modellerne Yeezy 350 og Yeezy 700, der i dag er yderst eftertragtede men også udsolgt hos de fleste forhandlere.

Ønsker du ikke selv at starte din egen shop, men leder du som mange andre efter produkter på nettet, er det altid vigtigt at være kritisk. Handel mellem private personer foregår dagligt på nettet, hvor eksempelvis sneakers forhandles vidt og bredt. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at du ikke køber falske eller stjålne varer. Hvis du vil være sikker på, at personen du handler med er troværdig, kan du få et par gode råd her: Sådan undgår du at købe stjålne ting

2. Vælg et CMS

Når du skal sælge varer på internettet, er et stabilt, brugervenligt og sikkert Content Management System vigtigt. Mange webshops anvender i dag CMS’er som eksempelvis Shopify, Prestashop eller SquareSpace. Det er en god ide, at teste flere systemer af inden du vælger det der passer dig og din nye webshop bedst. 

3. Skriv godt indhold 

Efter du har styr på din hjemmesides struktur, skal der tilføjes indhold. Godt og relevant indhold er alfa omega, da brugeren skal kunne finde svar på det han eller hun søger efter. Derfor må du ikke negligere dette, da hjemmesider men lidt eller dårligt indhold ofte præsterer dårligt, og bliver besøgt sjældnere. Jo færre besøg din side har, jo mindre er chancen for at sælge dine produkter.

Hvad end du driver en webshop i dag, eller ønsker at starte din egen op, er der altid en række fejl du bør undgå at lave. Læs denne artikel for at blive klogere på disse: 5 fejl som alle webshop ejere skal undgå