Handel på nettet har aldrig været mere populært end det er i dag. Internettet er en jungle af hjemmesider, og det kan være svært at vurdere om den side du er ved at foretage et køb på også er sikker. Der er mange ting du bør være opmærksom på, når du handler varer på internettet. Vi har samlet 3 gode fifs, du kan følge næste gang du handler på nettet. 

Her finder du 3 brugbare råd, der kan gøre din online shoppingoplevelse både tryg og sikker.

Trusted checkout

I forlængelse af sikkerhedsprotokollen 3D Secure, som så dagens lys i forrige årti, blev det i Danmark pr. 31. januar 2020 lovpligtigt, at alle online betalinger skal godkendes enten en sms kode eller gennem NemID’s nøgleapp. Dette tiltag blev indført for at efterkomme nye betalingskrav fra EU og de bidrager både til at højne sikkerheden ved køb på nettet mens det modvirker svindel og snyd.

På billedet nedenfor ses et eksempel på dette. Billedet er taget fra webshoppen Undefined Market, der sælger second hand, limited edition sneakers. Her finder du sko fra populære brands som Nike og Adidas, hvor du kan købte eksklusive modeller som eksempelvis Yeezy 700 eller Jordan 1, som ofte er udsolgt hos andre forhandlere. 

Kilde: https://undefinedmarket.dk/

Som tilfældet er med Undefined Market, der sælger sko som ellers er udsolgt hos de fleste forhandlere, kan det være svært at vurdere ægtheden af sidens produkter. Gennem NemID godkendelse, er du sikker på at varerne er ægte, da det ikke er lovligt at sælge kopivarer på nettet i Danmark. Det er derfor ikke er muligt for sådanne hjemmesider at tilbyde godkendelse med NemID eller sms. 

Betalingsløsninger

En god indikator på om en hjemmeside er sikker og legitim, er at se hvilke betalingsløsninger der tilbydes. I Danmark er tilbydes der udover Dankort, betalingsløsninger såsom Visa, Mastercard, Mobilepay eller PayPal. 

Et eksempel på dette ses hos webshoppen Blite, der sælger professionelt værktøj i høj kvalitet. På siden finder du udstyr til værkstedet derhjemme eller til din tømrerforretning fra store brands som Milwaukee eller Scangrip. Blite tilbyder alt fra elværktøj og håndværktøj til rengøringsprodukter og arbejdstøj. 

I bunden af Blites hjemmesiden, ses det hvilke betalingsløsninger der accepteres. I mange tilfælde kan du klikke på disse ikoner, hvilket er en ekstra garanti for at siden er sikker.

Kilde: https://blite.dk/

Søg efter virksomheden på Proff.dk eller CVR.dk

Vil du være helt sikker på, at siden du befinder dig på er reel, kan du altid søge virksomheden frem på eksempelvis proff.dk. Her kan du blandt andet se, om siden har et dansk CVR nummer, telefonnummer eller andre relevante data, der kan bekræfte virksomhedens troværdighed.

BONUS TIP: Slå virksomheden op på TrustPilot

Søg hjemmesiden frem på Trustpilot og se både om den eksisterer her, og hvordan tidligere kunders erfaringer med webshoppen er. Hermed kan du få en idé, om siden er til at stole på. I mange tilfælde kan hjemmesidens Trustpilot score også ses i bunden af hjemmesiden, som tilfældet er i forrige eksempel med Blite. 

God e-handel!