Et medie har angiveligt truet Jeff Bezos med at offentliggøre nøgenbilleder af ham. Han svarede igen ved at offentliggøre mails med truslerne.

Et medie, der forsøger at afpresse verdens rigeste mand ved at hævde at være i besiddelse af nøgenbilleder af ham. Det lyder som plottet til et klassisk amerikansk drama. Men desværre er det ikke fiktivt. Baggrunden for det kræver en kort forklaring, som kommer her.

Tabloidmediet National Enquirer hævder at have nøgenbilleder af Jeff Bezos (billedet), der som grundlægger af handelsgiganten Amazon er blevet verdens rigeste mand. National Enquirer er ejet af en mand ved navn David Pecker, som længe har været i mediernes søgelys for at bruge sin gennemslagskraft til at hjælpe Donald Trump til magten til gengæld for indflydelse. Et af de medier, der har gravet mest i forbindelserne mellem Trump og Pecker er den verdensberømte avis The Washington Post, som Jeff Bezos ejer. Bezos blander sig dog ikke i journalistikken.

Nu forsøger National Enquirer angiveligt at stoppe The Washington Post i at grave mere frem. “Stop, eller vi offentliggører nøgenbilleder af Jeff Bezos”, lyder det.

Læs også: Nyhedsvært brugt i falsk nyhed

Men verdens rigeste mand finder sig ikke i at blive afpresset. I et blogindlæg har Jeff Bezos lagt mailkorrespondancen med National Enquirer frem. .

– Selvfølgelig vil jeg ikke have personlige billeder offentliggjort, men jeg vil heller ikke deltage i deres velkendte metoder med afpresning, politiske tjenester, politiske angreb og korruption. Jeg foretrækker at stå med rank ryg, rulle den her træstamme og se, hvad der kravler ud, skriver Jeff Bezos.

National Enquirer har endnu ikke reageret på blogindlægget.

Foto: Amazon