Klimaændringer og miljøvenlige løsninger er en topprioritering for de fleste, både i det private hjem men også for politikerne på Christiansborg. Det betyder at der er mange produktudviklere, som gør alt for at skabe miljøvenlige produkter, så forbrugerne kan fortsætte deres forbrug, uden at skulle gå på kompromis.

Vedvarende energi

Den mest oplagte metode at gøre elektronik miljøvenligt og energibesparende er selvfølgelig gennem vedvarende energi. Vedvarende energi er energi fra kilder som betragtes som uudtømmelige såsom vind, vand, sollys osv.

I Danmark produceres der store mængder vedvarende energi og det er primært ved hjælp af vind gennem landets mange vindmølleparker. Med det sagt, så kommer store dele af landets energi stadig fra kulenergi. Det er derfor blevet meget populært at få installeret solceller i private hjem, så man derved gør sig mindst mulig afhængig af kulenergi, som belaster miljøet og bidrager til klimaændringer. Solceller installeres typisk på hjemmets tag, og kan virke som en dyrløsning, men hvis man har kapital til det, så kan det klart anbefales, især fordi, at man i sidste ende ender med at spare penge på elregningen.

Skift til miljøvenlige produkter

Hvis udskiftning til vedvarende energikilder virker lidt for dristigt, så er der også andre løsninger, som måske virker mere overskueligt. Som nævnt i introduktionen så har interessen for miljøvenlige produkter fanget store produktudvikleres opmærksomhed, og det har resulteret i, at forbrugere har mulighed for at vælge miljøvenlige produkter, så hvis man gerne vil være miljøvenlig, så kræver det blot lidt udskiftning af elektronik til noget, som ikke er så energikrævende. F.eks. så har den velkendte producent phillips lavet energivenlige computerskærme og fjernsyn, som kræver op til 80% mindre strøm end alternativerne.

Elbiler har også fået stor opmærksomhed, da benzin- og dieselbiler velkendt er nogle af de helt store miljøsvin. Elbiler er heller ikke kun Tesla, da de store bilproducenter ligesom alle andre, gerne vil have del i de miljøvenlige løsninger. Hvis man har en mindre bil, så er der faktisk mange mulige løsninger, som kører udelukkende på strøm. Der er gennem årerne også kommet et hav af ladestationer overalt i landet, så uanset hvorhen man skal, så har man mulighed for at lade batteriet op indimellem.