Annonce

Udviklingen i vores samfund har gjort at det manuelle arbejde i stort omfang har måtte lade livet for computeren og det dertilhørende kontorarbejde. Det betyder bl.a. at vi både på arbejdet og i vores private liv generelt sidder mere.

Men de mange timer på kontoret eller kan have konsekvenser, som du helst vil undgå.

Tænk på din holdning og din kontorstol

En forkert kropsholdning giver slappe muskler, overbelastede led og slid. Selvom du måske ikke mærke det store til det i dag, kan du risikere at det rammer dig i fremtiden.

Det er vigtigt at du gør dig nogle tanker om hvordan du sidder til daglig. Grundlæggende er det godt for os mennesker at bevæge os og derfor også sidde varieret. Undgå at sidde på halebenet, øret skal være over skuldrene, skulderen over hoften og hagen over navlen.

Stolen du sidder på har en essentiel betydning, og hvis du eksempelvis arbejder med IT eller marketing, og derfor bruger tonsvis af timer ved skrivebordet, så er det en god idé at investere i en komfortabel kontorstol, som er ergonomisk korrekt.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal kigge efter i jagten på den perfekte stol, så lad dig inspirere og find en god kontorstol på Dankontorstole.

De 3 velkendte; ryg, nakke og lænd

Mange af os bruger mange timer på at sidde ned i løbet af ugen., først på kontoret og så hjemme. Men hvis man ikke sidder ergonomisk korrekt, så kan det udvikle sig til ubehagelige gener.

De fleste kan nikke genkendende til smerter i ryg og nakke efter en lang dag ved computeren. Måske er det endda noget man dagligt døjer med og aldrig rigtig er fri for.

Det kan virke som en nem løsning at bruge smertestillende medicin eller en varmepude mod generne, men det er desværre ikke en holdbar løsning.

Det er langt bedre at forebygge med en varieret siddestilling, god kropsholdning og en ergonomisk kontorstol.