Vi danskere handler på internettet som aldrig før, og der ryger varer ned i de danske digitale indkøbskurve for flere tusind kroner om dagen. Omsætningen for online shopping i Danmark er steget eksponentielt de seneste mange år, og  vi danskere køber alt fra medicin, madvarer, tøj og tørretumblere på internettet. Men har du egentlig styr på, hvordan du styrker din sikkerhed, når du shopper online, så du undgår at blive snydt?

Tjek webshoppen

Det er vigtigt, at du altid tjekker den webshop, du handler på. Tjek som det allerførste hjemmesidens kontaktoplysninger. Her skal der både stå virksomhedens navn, e-mail, telefonnummer og fysiske postadresse. Er det en dansk hjemmeside, skal de desuden have et CVR-nummer på 8 cifre. Kan du ikke finde disse oplysninger, kan det være et tegn på, at der er noget mystisk ved hjemmesiden. Tjek også, om siden er e-mærket. E-mærket er en dansk mærkningsordning, der sikrer, at hjemmesiden overholder gældende lovgivning og retningslinjer for betalingsformer. Og tjek som det sidste, om priserne på varerne ser realistiske ud. Ligner de noget, der er for godt til at være sandt, så de det nok også.

Betal sikkert

Når du betaler online, så gør det altid med enten betalingskort eller MobilePay. Ellers kan banken ikke hjælpe dig, hvis du bliver snydt. Oplys aldrig dit kortnummer via mail eller telefon, og gem altid ordrebekræftelsen, når du har gennemført dit køb.

Tjek din konto

Når du har købt din vare, skal det beløb, der bliver trukket fra din konto, stemme overens med det, der står på din ordrebekræftelse. Kontakt straks webshoppen, hvis du oplever andet. Vil de ikke hjælpe dig, skal du kontakte din bank med det samme.

Nu er du klar til at kaste dig sikkert ud i online shoppingens store verden. Vil du eksempelvis gøre dig sommerklar med en lækker ny kasket, kan du besøge high5shop.dk, der har et hav af forskellige kasketter af god kvalitet fra mange forskellige kendte mærker. Du finder både almindelige kasketter, baseball caps, bøllehatte og sixpences på hjemmesiden, og de har på hjemmesiden ofte tilbud på en masse af de største mærker.

Har du brug for at vide mere om cybersikkerhed, kan du læse mere her på Center For Cybersikkerheds hjemmeside.