Sikkerhedseksperter har analyseret fem millioner kodeord og fundet frem til de 100 dårligste. Se listen her og find ud af, om du bruger nogle af dem.

Stort set hele vores online-liv er beskyttet af kodeord, så derfor bruger hackere flere forskellige metoder til at gætte dem. Et af dem er såkaldte “ordbogsangreb”, hvor hackeren bruger et computerprogram til at gætte på de mest almindelige ord.

Sikkerhedseksperter har analyseret fem millioner lækkede kodeord fra europæiske og amerikanske brugere. Til sidst er de endt med en liste over de 100 dårligste kodeord, og tendenserne er de samme – også i Danmark, forklarer Bogdan Botezatu, der er ekspert hos IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender.

– Det er det samme mønster alle steder. Alt for mange brugere vælger den simple løsning som at skrive en række tal eller sammenhængende bogstaver på tastaturet som ‘qwerty’. Det ender med et kodeord, som er meget let at gætte. Den kriminelle behøver ikke engang et computerprogram til at gætte et kodeord så let som 123456, siger han i en pressemeddelelse.

Vil du have sikre kodeord uden besvær? Så skal du bruge en password manager. Læs om de 5 bedste password managers på Bredbånd.dk.

Tjek dine kodeord

Indholdsfortegnelse

It-borger.dk har samlet de 100 dårligste kodeord i listen herunder. Brug søgefunktionen til at find ud af, om nogle af dine kodeord er med.