Når du surfer rundt på nettet, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Der kan lure farer rundt omkring på de forskellige hjemmesider og webshops, så det er vigtigt, at du er opmærksom på faresignalerne og kan bevæge dig udenom dem.

Noget, der er vigtigt at have på sin computer, når man surfer rundt på nettet, er et antivirusprogram. Et antivirusprogram beskytter dig mod flere ting. Det beskytter dig mod virusser i filer, som du henter ned på din computer, og hvis du vælger et nyere antivirusprogram, har det som oftest også en firewall.

En firewall gør, at hackere ikke kan trænge ind på din computer. Derudover kan et antivirus program også aflæse skadelige hjemmesider og dermed advare dig mod dem, inden du får klikket dig ind på dem. Derfor er det en rigtig god idé at få dig et antivirusprogram, inden du klikker rundt på forskellige hjemmesider, hvis du for eksempel skal købe noget online.

Foretag sikker nethandel

Når det kommer til handel på nettet, er der naturligvis også ting omkring selve handlen, der er gode at skrive sig bag øret. For det første er det vigtigt, at du sikrer dig, at den side, du ønsker at handle fra, ser troværdig ud. Et godt tip til at tjekke en webshops oprigtighed er ved at finde et længere tekststykke på siden og vurdere sproget. Måske virker det som om, det er direkte oversat fra et andet sprog, eller måske er det bare formuleret meget ukorrekt – begge dele kan være et advarselstegn. Noget, du også med fordel kan kigge efter, er e-mærket.

Er der et e-mærke at finde på webshoppen, betyder det, at siden opfylder nogle opstillede krav vedrørende service, levering, sikkerhed mm. Er du stadig lidt i tvivl, kan du eventuelt ty til andre metoder – nemlig anmeldelser af webshoppen. Her kan du altså både tjekke webshoppens sociale medier – ofte vurderer folk de sider, de har handlet fra, på FaceBook – eller også kan du søge efter webshoppen på TrustPilot. Her får du en god idé om, hvorvidt siden er troværdig eller ej.

Handl hos pålidelige webshops

Dog skal du i langt de fleste tilfælde slet ikke bekymre dig for at betale med kort over nettet. Har du mistanke om, at dit kort er blevet misbrugt, skal du nemlig blot kontakte banken. Så vil dit kort blive spærret, og det er næsten stensikkert, at du får de penge tilbage, som du ikke har brugt.

Der er mange gode webshops på nettet. Et godt eksempel er Gloria Mundi Care, hvor du blandt andet kan købe en SWNX fodgynge og andre ting primært til de ældre, men de er et tydeligt eksempel på en webshop, som udstråler troværdighed og pålidelig e-handel med diverse certifikater, som fx e-mærket og webshop mærket.

Oftest kan man relativt spotte om en webshop er pålidelig eller fake, og ovenstående er gode tegn på en fornuftige og pålidelige webshops.