Vi nærmer os langt om længe en normal hverdag igen, efter coronarestriktioner har dikteret vores liv og hverdag i hvad der synes som uendeligt lange tider. Vi kan endelige gemme mundbindende langt væk og nyde det sociale samvær på arbejdspladsen igen. Selvom vi går lysere tider i møde, skal vi stadig passe på os selv og hinanden. Og gøre hvad vi kan for at undgå smittespredning. Det gælder i høj grad på storrumskontorer, hvor vira hurtigt og nemt kan sprede sig.

Det moderne kontormiljø er et åbent kontormiljø. Det er ikke alle, der er lige glade for den måde at arbejde på. Og støjproblemer er det, som allerflest klager over. Derfor bør alle åbne kontormiljøer anskaffe lyddæmpning, så de ansatte hver især kan få den nødvendige ro, de har brug for, så de kan koncentrere sig om arbejdet. En lyddæmpnings væg afskærmer og indbyder til forbedret fokus.

Skærmvægge kan gavne året rundt

Udover at lyddæmpnings vægge netop skærmer for larm, snak og andre distraktioner, er de også fremragende til at skærme for smittespredning. Forhåbentligt er corona snart en saga blot, men når efteråret kommer med kulde og blæst. Derfor begynder influenzasæsonen og det plejer at lægge medarbejdere ned på stribe. Det er svært at stoppe vira fra at sprede sig når man sidder tæt sammen og når man er mange i ét, stort rum. Derfor bør enhver virksomhed tage de forholdsregler, de kan. Her hjælper lyddæmpende vægge og -skærme til at bakterierne ikke spreder sig for meget, eksempelvis når personen i den anden ende af skrivebordet hoster eller nyser, da vil bakteriespredningen bliver stoppet af en skærmvæg.

I dag er udbuddet af lyddæmpende vægge og -skærme stort, og de kan heldigvis fås i et utal af farver, former og design. Med andre ord, behøver en bordskærm ikke være grå og kedelig og en skærmvæg må også godt være gul!

Så pas på hinanden og undgå smittespredning i store kontormiljøer. Andre tips til kontormiljøet kan findes på it-borger.dk.