Har du problemer med din Wi-Fi igen? Her kan du finde tips og tricks til et bedre Wi-Fi i hjemmet.

Wi-fi er en af de vigtigste udviklinger, når det kommer til internettet. Ingen ønsker nemlig at blive fasttømret til et skrivebord – men det er også en af de mest frustrerende.

I dag er hurtigt og stabilt internet en nødvendighed for mange, da vi bruger internettet til at streame film og serier, spille, til at arbejde samt meget mere.

Hvis du kombinerer flere af disse ting, kan det være en stor belastning for netværket, hvilket kan ende med at give problemer med forbindelsen i hjemmet.

Så hvis du er plaget af langsomme hastigheder, en dårlig forbindelse eller andre former for problemer med Wi-Fi, kan du give dig i kast med disse løsninger, der som regel kan afhjælpe problemet. Her finder du 10 tips og tricks, der kan hjælpe med at optimere din Wi-Fi i hjemmet.

Start med at finde problemet

Til at starte med skal du finde problemet med din Wi-Fi, da det hjælper dig med at finde den rette løsning. Det kan nemlig være alt lige fra afstande til vægge eller placering af din router, der giver dig problemer.

Hvis du er i tvivl om, hvad problemet kan være, kan du tage et kig på disse tips og tricks. Herefter kan du gå igennem de nedenstående gode råd for at finde ud af, hvad der muligvis kan være løsningen på dine Wi-Fi-problemer.

Placering af din router

Når det kommer til placering af routeren, kan dette være afgørende for, hvor god forbindelsen er.

Routeren er en enhed, der sørger for et internetsignal og skal helst placeres på den mest optimale måde. Det vil sige, at den skal placeres så frit som overhovedet muligt, så der ikke er noget, der kan genere eller afbryde forbindelsen.

De trådløse signaler skal nemlig kunne sendes og modtages uden forhindringer, da det gør dem mest effektive. Du skal derfor ikke placere din router bag diverse møbler, indeni skabe eller lignende. Det er ydermere en fordel at placere routeren højt oppe samt i et centralt rum.

Flyt andre former for trådløst udstyr i hjemmet

I forhold til placeringen af din router kan det også være en hjælp, at din router ikke står tæt på andre former for trådløse enheder. Dette kan være alt lige fra babyalarmer til mikroovne eller noget helt tredje.

Trådløst udstyr kan forværre den trådløse forbindelse en del, så det kan skabe problemer for hastigheden eller andet, når du er på internettet.


Køb en ny router

Hvis du har en ældre router uden 5 Ghz frekvens derhjemme, der ikke har mulighed for at trække de helt høje hastigheder, er det en fordel at udskifte denne med en nyere model.

Dette sikrer i de fleste tilfælde en hurtigere og mere stabil trådløs forbindelse. Du kan finde en oversigt over nogle af de bedste routere på markedet hos Forbrugsguiden.dk i denne artikel.

Gør brug af 5 Ghz frekvensen

De nyere routere understøtter forskellige frekvenser. Især 5 Ghz frekvensen er en fordel, da den er hurtigere ved de kortere afstande. Derudover er der heller ikke lige så mange brugere. Du bør derfor altid sørge for at vælge 5 Ghz frekvensen, hvis du har mulighed for det.

Dette er især en fordel, hvis du bor i et tættere befolket område. Her vil du nok allerede have opdaget, at der på dine enheder kan findes mange trådløse Wi-Fi-forbindelser i området. Der kan herved opstå interferens, da signalet fra de andre trådløse netværk kan påvirke din forbindelse.

Vær opmærksom på routerens rækkevidde

En router har en maksimumrækkevidde. Hvis du bor i et større hus, vil den typisk ikke have mulighed for at dække hele hjemmet med en stabil forbindelse.

Typisk er afstande en stor grund til problemer med Wi-Fi. Hvis du befinder dig uden for selve rækkevidden, vil signalet nemlig være meget lavt eller slet ikke eksistere.

Hvis du har en router med antenner, så vær opmærksom på, at disse skal stå ensartet samt vertikalt. Det er også muligt, at du kan opleve ”døde områder” i dit hjem, hvilket du kan få hjælp til at finde ud af med diverse programmer eller applikationer.

Det er nemt at løse problemet med rækkevidden, da det blot kræver, at du flytter routeren andetsteds.

Men hvis det stadig ikke løser dit problem, kan du investere i en Wi-Fi-forstærker. Disse hjælper med at forstærke samt forlænge signalet. Hos Forbrugsguiden.dk kan du få et overblik over flere roste Wi-Fi-forstærkere på markedet.

Hvor mange enheder har du koblet til din router?

At koble for mange enheder til din router på samme tid er endnu en faktor, der kan forværre forbindelsen samt skade routerens kraft og hastighed. Routere er nemlig ikke lavet til at kunne klare mange forskellige enheder på samme tid.

Her er det også vigtigt, at du er opmærksom på, om sikkerheden er svag eller ej på din router. Hvis sikkerheden er svag, er der mulighed for, at andre hacker sig ind på din forbindelse eller gør brug af den uden din viden.

Dette er ikke mindst frustrerende for din internethastighed, men det kan også betyde, at de finder frem til personlige oplysninger om dig. Du skal derfor altid have en stærk adgangskode til din router.

Få flere antenner til din router


Jo flere antenner din router har, jo bedre er signalet typisk også. Så hvis du har en router med antenner, er det klart en fordel.

Antennerne sørger nemlig for, at signalet bliver hentet ned, hvorfor forbindelsen som regel bliver hurtigere.

Hvis du har en router uden særligt mange antenner, kan du købe dig en ekstra. Du kan også vælge at udskifte de allerede eksisterende antenner med nogle helt nye, hvis der er brug for det.

Sørg for at opdatere din router regelmæssigt


Som med næsten alt andet elektronisk udstyr, skal du huske at opdatere din router regelmæssigt.

En gammel router med en langsommere hastighed kan hurtigt blive sig selv igen eller få en hurtigere forbindelse ved en enkel opdatering. Dette er typisk nemt og hurtigt og kan klares uden problemer eller besvær.

En router, der er opdateret, vil også være mere sikker. Du kan dog ikke blive ved med at opdatere din router for evigt, da det er en fordel at udskifte den med en ny engang imellem.

Hvor meget laver du på internettet på samme tid?

Forbindelsen kan hurtigt blive svækket, hvis du laver mange ting på samme tid, når du er på internettet.

Hvis du både downloader en stor fil, spiller et computerspil samt ser en film på dine forskellige enheder, kan forbindelsen ikke altid holde til det.

Da de forskellige enheder bruger internettet, kan forbindelsen her påvirke hinanden ved at stjæle hastigheden fra en enhed til en anden. Det er derfor en faktor, du skal være opmærksom på.
Hvis du har lyst til at læse mere om, hvordan du kan booste din Wi-Fi derhjemme, kan du læse denne artikel fra Dr.dk eller denne artikel fra PCmag.com.