Man skulle tro, at alting er blevet mere sikkert, efter det hele er blevet digitaliseret, set i forhold til dengang man rendte rundt med masser af kontanter i lommen. Dette er dog langt fra tilfældet, for flere og flere har oplevet, at de på den ene eller anden måde er blevet trukket for penge, uden de selv har gjort det. Svindlen med dankort er nemlig stigende, fordi kriminelle bruger mange metoder til at snyde helt almindelige borgere. Derfor er det en god ide at have styr på, hvordan du kan sikre dig selv bedste muligt, og der findes nogle helt simple ting, som du bør holde øje med.

Pas på PIN-koden

Den mest almindelige metode er, at svindlerne aflurer din kode, hvorefter de simpelthen stjæler kortet for at misbruge det. Derfor er det rigtigt vigtigt, at du så vidt muligt holder et vågent øje med sine omgivelser, når du indtaster din PIN-kode. Dernæst bør du holde din hånd henover dankortterminalen, så du mindsker risikoen for, at nogen lurer med. Hvis du handler for mindre end 200 kroner, kan du med fordel bruge kontaktløs betaling, for så undgår du nemlig at trykke din kode.

Afgiv aldrig følsomme oplysninger til nogen

Der er stigende grad falske sms’er og e-mails i omløb, hvor modtageren opfordres til at afgive følsomme oplysninger, som f.eks. betalingskortnummer, udløbsdato og kontrolcifre. Derudover findes der også e-mails, hvor man opfordres til at trykke på et link, og når dette sker, har svindleren adgang til din computer og dermed mange følsomme ting omkring dig. Derfor bør du, når du modtager en sms eller e-mail fra en ukendt adresse, slette den med det samme.

Tænk dig om når du onlineshopper

Det er blevet rigtig populært at shoppe online, og det er i langt de fleste tilfælde også en god og sikker metode. Dog findes der mange underlige ting på nettet, og du skal derfor være opmærksom på, at den virksomhed, som du vil købe fra, rent faktisk er en virksomhed. Du kan blandt andet tjekke virksomhedens troværdighed nederst på siden, hvor der i mange tilfælde vil stå ”Verified by Visa” og ”Mastercard Securecode”, hvis de er dem, de siger, de er. Hvis de har disse to anmærkninger + en række andre, betyder det nemlig, at de er blevet godkendt til internethandel. Derudover er det altid en god ide at gå ind og tjekke Trustpilot, for der kan du hurtigt se, hvordan andres oplevelse med den opgældende hjemmeside har været. Hvis de har fået en rimelig score, så er der stor sandsynlighed for, at de er en sandfærdig hjemmeside. Dermed er der således flere ting, du kan gøre for at sikre dig selv bedst muligt, og det handler allermest om at holde et vågent øje.