Nedenstående artikel indeholder sponsorerede elementer.

Planlægger du og familien en længerevarende rejse til udlandet, og er du lidt utryg ved at efterlade boligen uden opsyn derhjemme? Har du lidt for ofte oplevet, at ubudne gæster har forsøgt at trænge ind på din matrikel? Er du blevet udsat for tyveri i huset og har mistet værdigenstande, der aldrig kan erstattes? Eller har du bare hørt fra naboerne, at deres naboers naboer er blevet bestjålet op til flere gange?

Et indbrud kommer aldrig belejligt, og det føles ofte både som et overgreb på privatboligen og privatlivet. Danmark er blandt de lande i Europa, der oplever allerflest indbrud i privatboligen pr. indbygger, og netop derfor er det alfa og omega, at du overvejer, hvordan du sikkerhedsmæssigt kan holde tyveknægtene for døren.

Læs med i denne korte artikel, hvor du får en række gode råd til sikring af din bolig – både fysiske og digitale tiltag.

Det gode naboskab er dit bedste sikkerhedsværn

Det første gode råd kan for mange virke meget indlysende og lavpraktisk. Og det er det måske også. Ikke desto mindre er det ekstremt effektivt og vigtigt at få styr på. Det drejer sig om dit absolut vigtigste sikkerhedsværn: dine naboer.

Det gode naboskab er din personlige ”vagthund”, der kan gø og bjæffe højt, hvis der pludselig skulle opstå mistænkelig aktivitet eller det, der er værre, imens du er væk på matriklen. Derfor bør du altid sikre dig, at du har en nær og god relation til dine nærmeste naboer og genboer. Gå direkte til dem og lav en aftale om, at de skal holde ekstra godt øje med din bolig, når du er væk – og husk at kvittere med en lille gave bagefter som tak for deres hjælp.

Vær ”altid” hjemme – selv når du ikke er hjemme

Det andet gode råd kan lyde lidt mærkværdigt, men er en smart måde at ”snyde” tyveknægtene til at tro, at du er hjemme, selvom du rent faktisk ikke er hjemme. De fleste har set den evige filmklassiker ”Alene Hjemme”, hvor den lille dreng laver et større setup, der ligner, at der er fest i huset for at skræmme tyveknægtene væk. Netop dette er pointen i dette råd, selvom mindre kan gøre det.

Ved at få din bolig og grund til at se ”beboet” ud, som om du er hjemme, inviterer den også i mindre grad til besøg af indbrudstyve. Du kan eksempelvis investere i en lys-timer, hvor du indstiller dine lyskilder til at tænde automatisk, når det bliver aften. På den måde giver du et klart indtryk af at være hjemme.

Få installeret et alarmsystem – med smart internetopkobling

Det næstsidste råd omhandler den direkte sikkerhedsinvestering: alarmsystemet. Såfremt at du er villig til at investere lidt penge i din boligs sikkerhed, indendørs såvel som udendørs, gør du klogt i at købe en smart og effektiv tyverialarm, der kan skabe tryghed omkring din bolig til hver en tid. Også selvom du skulle være udenbys.

Her bør du overveje at erhverve dig et smartteknologisk system, der via internetopkobling kan sende dig notifikationer direkte på din smartphone, såfremt der skulle opstå mistænkelig aktivitet på din matrikel. Du vil tilmed ofte kunne slå alarmen til og fra via en tilhørende app – nemt og sikkert.

Markedet boomer med det ene gode tilbud efter det andet samt et væld af forskellige selskaber, der er værd at tjekke ud – eksempelvis Verisure og Falck Alarm. Falck Alarm er en del af Verisure, og du kan her både som privat og erhvervsdrivende vælge mellem et bredt sortiment af tilpassede alarmsystemer. Se Verisures udvalg af tyverialarmer her og læs om Verisure på Wikipedia, hvis du ønsker yderligere informationer om dine muligheder.

Det vigtigste er, at du går efter netop den type alarm, der tilfredsstiller dine egne behov og ønsker i forhold til sikkerhedsniveauet i din bolig – indenfor og udenfor.

Undgå at skilte med dine udenlandsture på de sociale medier

Sidst men ikke mindst vil vi afrunde med et lille godt tip: Lad være med at råbe højt på diverse sociale og digitale medier om, at du er rejst udenbys eller er taget på et længerevarende ophold i udlandet. Selvom intentionerne er gode nok, er det (desværre) en direkte invitation til tyveknægtene om, at du ikke er hjemme. Og det gør dit hjem til et yderst udsat mål for indbrud.