Er du på udkig efter en ny computer, så læs med her og få tips til at vælge den rigtige computer til dine behov. 

Hvad er dit budget?

Man kan få computere i mange forskellige prisklasser, så det kan være en stor hjælp at beslutte på forhånd, hvor mange penge man vil bruge på en ny computer. Har man brug for en computer, som kan rigtig meget, så skal man ofte give et højere beløb, og man kan i den sammenhæng vælge at tage et online lån, for at hjælpe med at finansiere købet. Lån penge hurtigt med Mikonomi.dk, hvor du får et overblik over forskellige tilbud fra forskellige udbydere, så du kan sammenligne dem og vælge det lån, som passer bedst til dine behov. 

Det er vigtigt at sætte sig godt ind i, hvad det egentlig koster at tage et lån og være sikker på, at man kan betale pengene tilbage. Står man i den situation, at man har gæld fra tidligere lån, så skal man betale tilbage, inden man evt. optager et nyt lån. Med et samlelån med lav rente, kan man samle eksisterende gæld, så man kun har ét samlet lån at betale tilbage på.

Hvilke behov skal computeren dække?

Det første spørgsmål, man bør stille sig selv, er, hvilke behov sin nye computer skal dække. Skal den primært bruges til at surfe på nettet og sende e-mails, så kan man karakterisere det som let brug. Bruger man office-pakken meget og streamer film og musik, så kræver det lidt mere af computeren, men det er først vigtigt at være opmærksom, hvis man har brug for at producere videoer og grafik, eller hvis man gamer meget. Så skal computeren nemlig have flere RAM, en stor harddisk, hurtig processor og en meget høj skærmopløsning for at være optimal at bruge. 

Hvilken skærmstørrelse skal det være?

Også her kommer det meget an på, hvad computeren skal bruges til, i forhold til at vælge den rigtige skærmstørrelse. Hvis man er meget på farten og har brug for at have computeren med i tasken overalt, så er det mest praktisk med en let model med en skærmstørrelse på 13,3 til 14 tommer, som vejer under 1,5 kg og har en lang batteritid. Går man op til en 15,6 tommer skærm, så får man et fuld størrelse tastatur, hvilket kan være rart, hvis man ofte arbejder mange timer i streg foran computeren og ikke er så meget på farten, da den også vejer lidt mere. Hvis man kun skal bruge computeren ved skrivebordet til at arbejde eller game, så kan man godt gå på til 17,3 tommer. Den vil veje mere end 2,5 kg og fylder en del, hvilket gør den besværlig at have med sig, så den passer bedst til at have en fast plads på skrivebordet.