Det er ofte en lang og tidskrævende proces at finde sit drømmehus med den rette beliggenhed til en fordelagtig god pris. Det kan synes umuligt, men med den rette digitale strategi er det muligt at få fingrene i den ideelle bolig, der dækker dine vigtigste krav. Vi guider dig i gennem, hvordan du øger dine chancer for at finde drømmeboligen på internettet.

Definer dine krav præcist
Før du kan igangsætte din boligjagt, er det nødvendigt, at du definerer dine vigtigste krav til din bolig på et stykke papir. På den måde bliver det så meget lettere at gå i gang med boligjagten, når du ved, hvad du skal lede efter, og hvad du ikke skal lede efter. Dog er det vigtigt at pointere, at hver gang du definerer et krav, begrænser du dit søgefelt betydeligt. Sørg derfor for kun at udvælge få absolutte krav, så du ikke skærer boliger frem, som rent faktisk kunne have et potentiale.

Følg med på Den Blå Avis
Der findes mange forskellige hjemmesider, som finder de gode boliger, som passer til dit behov. Problemet er bare, at det koster penge at blive tilmeldt, og hvis du skal tilmeldes alle de forskellige hjemmesider, kan det hurtigt løbe op i et stort beløb.
Et tip er at mange af de boligfinder-hjemmesiden faktisk henviser til boliger på DBA. Du kan derfor spare penge, og samtidig være først i rækken, hvis du aktivt følger med i boligopslagene på DBA. En god ide er at slå notifikationer til, når der bliver slået en bolig op. På den måde kan du være den første til at vise interesse for en bolig, og på DBA er det ofte først-til-mølle-princippet som bliver brugt ved boligsalg.

Boligsiderne kan også noget…
Selvom vi lige har argumenteret imod boligsiderne, kan du altså stadig gøre dig et klogt valg i at abonnere til dem, du føler, har de aller bedste opslag. Boligsiderne er konstant opdateret med de nyeste opslag rundt omkring på nettet. Du kan derfor være heldig at finde din drømmebolig på nogle af disse sider, hvis du hele tiden holder dig opdateret på, hvornår der bliver lagt en bolig op, som passer til dine søgekriterier.

Brug dit netværk, aktivt!
Vores sidste råd til at finde din drømmebolig er, at bruge det netværk du har omkring dig aktivt. De fleste boliger bliver fundet ved at man kender nogle, som kender nogle, og derfor skal du række ud i dit netværk for at øge dine chancer for at finde en attraktiv bolig. Det kan derfor være en god ide at slå et opslag op på dine sociale medier, hvor du skriver lidt om dig selv, din fremtidige bolig og hvilket budget boligen helst skal ligge indenfor. Bed dit netværk om at dele dit opslag til deres venner, så du kan udnytte den virale trafik til måske at få fingrene i din drømmebolig. Hvis du mangler en bil, kan du også med fordel bruge dit netværk og den virale trafik på at finde den billigste bil og de bedste priser på vejhjælp.

Forhåbentligt kunne du bruge denne guide til at komme tættere i jagten på den helt perfekte bolig. Det handler om at være tålmodig og hele tiden være opdateret på, hvad der rører sig i boligmarkedet. Du kan også finde et hus til leje på husvild.dk.

Held og lykke med din bolig jagt!