Når du skal have internet, er der en lang række forskellige muligheder, som du kan benytte dig af. For mange er det rigtig fornuftige, effektive og smarte valg dog bredbånd i kampen mod langsomt internet. Bredbånd er en forbindelse, der installeres i hjemmet og giver stærkt internet.

Inden for denne kategori findes dog også mobilt bredbånd. Som navnet antyder tilknyttes denne forbindelse ikke et bestemt sted. Forbindelsen er derimod knyttet til en internetboks, som du i princippet kan tage med dig rundt overalt i landet. Det giver en række fordele, da du så for eksempel kan tage internettet med i sommerhus, på besøg hos familien eller på arbejde.

Fordele og ulemper ved mobilt bredbånd

Som med alle andre typer af internetforbindelser er der plusser og minusser, når det kommer til det mobile bredbånd. Det helt store plus ved denne type er selvfølgelig, at den er mobil og derfor kan tages med overalt.

Ulempen er, at denne type af bredbånd typisk er lidt langsommere end den stationære. Det er ikke nødvendigvis meget, det drejer sig om. Men det er alligevel nok til, at mange lægger mærke til det, hvis flere computere bruger forbindelse eller der skal trækkes tungere filer.

Forskellige typer af mobilt bredbånd

Men som om det ikke var nok, at der findes to typer af bredbånd, så findes der også forskellige varianter af det mobile bredbånd. Man skelner typisk mellem 3G og 4G, hvor det sidstnævnte klart er det mest populære.

Og spørger man eksperterne, så er der en grund til, at de fleste udbydere foretrækker at levere 4G til deres kunder. ”4G er langt det hurtigste internet,” udtaler eksperten fra Ecomia.dk. Det kan ydermere tilføjes at G-versionerne af internet hele tiden opdateres – om nogle år vil den hurtige 4G version derfor måske vige til fordel for en nyere model.

Det kan du med mobilt bredbånd

Selvom mobilt bredbånd er en smule mere svagt end det stationære, så er det alligevel ret så effektivt. Derfor sikrer det dig på en række områder, når du har det mobile bredbånd i dit hjem eller med dig på farten.

Du kan for eksempel foretage alle de mest basale handlinger på internettet; du kan surfe på de store søgemaskiner, du kan gå på sociale medier, se serier online og sende mails. Du kan også tjekke nyheder og høre musik. Skal du spille store online spil eller downloade spil, er der dog en risiko for, at forbindelsen kan drille lidt.

Supplér dit bredbånd med mobilt bredbånd

Er du ikke helt tilfreds med kun at have mobilt bredbånd, men har du samtidig brug for at kunne tage dit internet med dig, så kan du med fordel lave en løsning, hvor du har klassisk bredbånd derhjemme og så har et mobilt internet, som du kan tage med dig.

På den måde risikerer du aldrig at blive afskåret fra dit internet. Det er nødvendigt for de fleste af os, og derfor er det en dejlig sikkerhed for mange aldrig at komme uden for dækning.