Annonce

Nej, du behøver hverken være et geni eller ekspert i IT for at oprette en hjemmeside. Den teknologiske udvikling har gjort det så nemt, at selv din gamle far kan være med. Det eneste du skal bruge for at komme i gang, er adgang til internettet. Nemt, ikke? Vi fortæller dig her, hvor nemt det er, at lave en hjemmeside!

Hvorfor skal jeg lave en hjemmeside?

Der kan være mange gode grunde til at du skal have dig en hjemmeside. Måske er du ved at starte en virksomhed op fra bunden. Eller måske har du altid drømt om at have en professionel blog. Det kan også være at du har en særlig hobby, som du gerne vil lave en hjemmeside om. Hjemmesider, de findes nemlig om alt mellem himmel og jord. Du kan også lave en hjemmeside for at udvikle dine kompetencer indenfor IT-faget. I mange digitale stillinger har man med hjemmesider at gøre, så det kan være en god almen kompetence at besidde, at kunne lave hjemmesider.

Hvad skal min hjemmeside kunne?

Start med at spørge dig selv om, hvilke behov du har og hvilke krav det stiller til din hjemmeside. Har du brug for at have en webshop eller skal din hjemmeside udelukkende indeholder faktabaserede artikler, der kan give dine besøgende masser af spændende viden? Det kan også være at du har brug for, at du kan lægge videoer op.

Hvordan kommer jeg i gang med min hjemmeside?

Når først du har styr på dine behov og ønsker, skal du finde et webhotel til din hjemmeside. Et webhotel er det sted, der sørger for at din hjemmeside kommer ud på internettet, så andre kan finde den. Du kan vælge nogle gratis løsninger eller du kan vælge at betale for at din hjemmeside kommer til at hedde eksempelvis .dk. Det er helt op til dig.

Skal jeg lave alt indholdet selv?

Har du valgt et webhotel og fået hjemmesiden op og køre kan du begynde at arbejde på indholdet af hjemmesiden. Kan du lave det hele selv? Eller skal du måske have hjælp til tekstforfatning, så dine besøgende bliver mødt af nogle velskrevede artikler eller produktbeskrivelser. Flere og flere virksomheder tilbyder hjælp til alt fra korrekturlæsning til transskribering og storytelling. Scriptomist er én af de virksomheder, hvor du kan uddelegere noget af det indhold, du ønsker på din hjemmeside.

Nu har du fyldt din hjemmeside med indhold og den er nu klar til at blive publiceret. Husk at læse en sidste omgang korrektur på siden, før du publicerer!

Hvordan får jeg folk til at se min hjemmeside?

Har du brug for at reklamere for din hjemmeside, kan du eventuelt oprette en Facebook- eller Instagram profil til hjemmesiden eller sende en pressemeddelelse ud til nogle relevante medier. På den måde kan du skaffe ekstra meget trafik til hjemmesiden. Hver gang du eksempelvis lægger noget nyt indhold op på hjemmesiden, kan du dele et link til indholdet på din Facebook- eller Instagram profil. Den måde at promovere hjemmesiden er også super smart hvis du har valgt et gratis webhotel og derfor har en lidt længere og mere bøvlet URL.