Hvis du ligner resten af befolkningen, så er din computer den ejendel, der betyder mest for dig næst efter din telefon. Selvom de fleste af os ikke kan forestille os et liv uden en computer og internet, passer vi nødvendigvis ikke særlig godt på den. Men faktisk er der flere, simple ting, du kan gøre for at forlænge levetiden på din computer og dets batteri. I denne artikel bringer vi en guide til, hvordan du med simple tips kan give batteriet på din Mac-computer de bedste betingelser.

Hvis uheldet er ude og din MacBook går i stykker, tilråder vi altid at få en professionel til at udbedre skaderne i stedet for, at du selv kaster dig ud i at reparere den. Sandsynligheden for dette mindskes dog, hvis du efterlever disse enkle råd.

 

Simple råd har stor effekt i det lange løb

Batteriet på din MacBook holder desværre ikke evigt og det kan godt være en dyr fornøjelse at få det skiftet de forkerte steder, hvorfor du ligeså godt kan passe på det.

Da batteriet arbejder mest optimalt ved temperaturer mellem 16 og 22 grader celsius, kan du med fordel prøve at undgå ekstremt varme eller kolde temperaturer. Hvis du har et case siddende på computeren, skal du fjerne det, når du lader den, således at batteriet ikke bliver overophedet.

Desuden kan der komme fugtskader på din computer, hvis du opbevarer den i et miljø, hvor luftfugtigheden er for høj – så undgå for eksempel at stille den på badeværelset, når du er i bad.

Hvis du i længere perioder ikke bruger din MacBook, har batteriet ikke godt af at blive ladet helt op, når du tænder for den efter lang tids pause. Hold dig til at oplade computeren til omkring 50% for at skåne den.

Sørg for løbende at opdatere din MacBook, så den altid anvender den seneste version af MacOS. Opdateringer inkluderer ofte funktioner, der sparer på computerens energi, hvilket forlænger batteriets liv i det lange løb.

I samme ombæring kan du med fordel sikre dig, at du sparer så meget på energien som muligt. Det kan forlænge dit MacBook-batteris levetid, hvis du skruer lidt ned for lysstyrken i skærmen, fjerner lyset i tastaturet, når du ikke har brug for det og slår Wi-Fi fra, når du ikke er på nettet.

Til sidst kan du hjælpe batteriet yderligere ved at slå perifere enheder såsom mus, printer, joystick, scanner og lydkort fra din MacBook, når du ikke bruger dem. De er allesammen med til at sluge ekstra energi, hvilket hurtigere vil forkorte batteriets levetid over længere tid.