Du har siddet og ventet i syv lange minutter, men lige lidt sker der. Din fane vil ikke opdatere, og spildtiden er pinefuldt irriterende. Måske er du i gang med at streame en god film, måske er det arbejdet, der kalder, uanset hvad, er det væsentlige, at internet skal virke, hver gang! Et ubrugeligt internet er penge ud af vinduet og ikke tiden værd. Derfor kan det være, at du nu er gået over til at overveje fibernet. I så fald får du her et lynhurtigt indblik i hvad fibernet vil sige, hvordan det adskiller sig fra almindeligt bredbånd, og i hvilke situationer det vil være mest oplagt for dig.

Fibernet til virksomheden og i privaten

Der er selvfølgelig forskel på, om du er interesseret i fibernet som privatperson, eller som en del af en større virksomhed, men uanset hvad, er det første spørgsmål ofte, hvad koster fiber? Generelt er mange af overvejelserne de samme. Først og fremmest skal du, eller I, overveje afstanden mellem den placering, hvor fibernettet skal indlægges, til dér, hvor det i forvejen eksisterer. Ved et tilslutningspunktet nær ved hjemmet, vil prisen falde og omvendt. Herefter vil det være muligt at udarbejde en månedlig abonnementsløsning ud fra de individuelle valg og fravalg. Her handler det selvfølgelig om at undersøge, hvad netop dine eller jeres behov er, og hvad der i virkeligheden er unødvendigt.

Men hvad er fibernet egentlig? 

For at få meget af dette, til at give mening, er det nødvendigt at forstå, hvad fibernet i det hele taget er. For hvorfor overhovedet vælge det, hvis det er præcist det samme, som bredbånd? Det er det bestemt heller ikke. Den store forskel på bredbånd og fibernet handler om, at de transporteres gennem meget forskellige slags kabler. Bredbånd fungerer i kraft af kobberkabler, mens fibernet fungerer i kraft af lyslederkabler. Den nyeste teknologi af disse to, er lyslederkablerne, og det er da også disse, der giver mulighed for den hurtigste transportering af data. Lyslederkablernes smarte teknologi med tynde lysledere gør, at du kan få lynhurtigt fibernet, også langt hurtigere end bredbånd. 

Fordele og ulemper

Fibernet har utroligt mange fordele, først og fremmest selvfølgelig den uovertrufne hastighed. Herudover er der selvfølgelig også et par andre overvejelser, der skal gøres. Eksempelvis er det noget nemmere med fibernet i storbyerne, med tilslutningspunkter tæt ved hjemmet. Herudover er det, grundet den høje kvalitet, typisk en smule dyrere end bredbånd. Slutteligt er det vigtigt at nævne, at fibernettet ikke er noget, du selv skal ligge og rode med, da det kan være farligt. Få altid en professionel på sagen. Når først det er ordnet, er løsningen dog helt sikkert noget, du vil sætte pris på. Med fiber skal du ikke længere sidde og vente.