Renten på lån er sædvanligvis ikke noget, som fylder ret meget for andet end dem, der skal til at købe hus eller bil. Men i 2022 og ind i 2023 har rente, og især rentestigninger, fyldt meget i nyhedsstrømmen. Mange af os er derfor blevet mere bevidste om, at dét at låne har stor betydning for ens økonomi, når vi befinder os i en tid, hvor renterne er på himmelflugt. 

Derfor er det også en god ide, at du kender til et par finter, så du ikke ender med at få et alt for dyrt lån nede i banken. Du er ikke stavnsbundet til din nuværende bank, og der kan være mange penge at spare, hvis du kan finde en billigere. 

Når du skal låne penge, er det bedst at have et overblik over alle dine forskellige muligheder. Men det kan på samme tid virke nærmest uoverskuelig, fordi der er mange forskellige banker, der potentielt er den billigste. 

Heldigvis er det både nemt og hurtigt at sammenligne lån, så du ikke behøver at bruge oceaner af tid på at tage stilling til, hvad der fungerer bedst for dig og din familie, hvis du har sådan en.

Nemt, hurtigt og gennemskueligt: fordelene ved at sammenligne lån

Når man sammenligner lån, får du en række fordele, som du ikke står med, hvis du blot går ned i banken og beder om et lån. For det første, er det meget nemmere og hurtigere at sammenligne lån online, end hvis man skulle gøre det i banken. Dette skyldes, at man kan se alle de forskellige låneudbydere på ét sted, og dermed kan man hurtigt danne sig et overblik over de forskellige tilbud. 

Yderligere er det også muligt at finde billigere lån online, fordi du ikke behøver at udvælge nogle banker på forhånd, men blot kan se, hvilke banker der dukker op med gode tilbud til dig. Der er ikke nogle ulemper ved at låne hos den ene bank fremfor den anden. Et lån er et lån. Den eneste forskel er prisen, og hvis du ikke har en Joachim Von And lignende pengetank stående i baghaven, er det en god ide at finde det billigste. 

Endelig er du også fri for at have en banksælger, der prøver at overtale dig til at vælge deres lån. Du kan nemlig selv vælge et lån ved at sammenligne objektivt efter rente, gebyrer og vilkår – hvilket gør hele processen meget mere bekvem for dig.

Hav visse informationer klar, når du sammenligner lån online

Når du sammenligner lån online, er det vigtigt at have alle de nødvendige informationer klar. Bankerne skal bruge information omkring din økonomiske, bolig- og gældsmæssige forhold for at kunne lave en kreditvurdering, der ligger til grund for en kreditaftale om at låne penge. 

Det meste information kan bankerne hente digitalt, men det er en fordel at give så korrekt information som muligt allerede i den indledende fase af ansøgningsprocessen. 

Det skal være hurtigt og let at finde den bedste pris på et lån

Det kan være en god idé at bruge låneberegnere, når man skal finde den bedste pris på et lån. En beregner kan summere de forskellige omkostninger, som er forbundet med et lån. Det kunne eksempelvis være renter, gebyrer og andre udgifter. 

Dette gør det muligt for dig at sammenligne de forskellige tilbud fra banker og andre finansielle institutioner hurtigt og let. Men husk altid, at selvom et bestemt produkt ser attraktivt ud i starten, så skal du altid tjekke alle vilkårene grundigt igennem for at undgå overraskelser senere hen. I Danmark skal alle lån angive en ÅOP, der er en samling af alle lånets udgifter angivet i en årlig procent. 

Dette tal er rigtigt godt at bruge, da du har alle lånets udgifter i ét tal. Brug det til at sammenligne ÅOP på forskellige tilbud, hvor det laveste, vil være det billigste. Eneste undtagelser er, hvis du sammenligner lån med forskellig løbetid. Her kan ÅOP være misvisende, og du bør derfor dobbelttjekke tallene eller bede bankerne om at komme med en afbetalingsplan. 

Hvis du ved, hvor meget du gerne vil låne og over hvor lang tid, du kan afbetale lånet, kan du med det samme sammenligne lån hos LendMe. Det er helt gratis og uforpligtende at sammenligne banklån og billån der. LendMe samarbejder med en række af de mest kendte banker i Danmark og Norden, for at kunne give dig de bedste muligheder for at tage et lån, der passer til dig.