Vi ved alle, hvor vigtigt for fysikken det er at bevæge sig hver dag: For at bevare muskelmasse, for at få blodet til at pumpe i årerne og give hjertet lidt træning. Bevægelse er sundt for kroppen, men det er mindst ligeså sundt for sindet!

Motion øger produktionen af endorfiner, som bliver kaldt for lykkehormonet, fordi det gør os mennesker glade og afslappede. Motion virker derfor effektivt til at forebygge fysisk og psykisk sygdom, men det er også en vigtig faktor for helbredelse og livsglæde hos mennesker, der er ramt af sygdom.

 

Bevar træningsglæden med en moderne aktivitetscykel

Alle der har prøvet at sidde på en motionscykel ved, at det godt kan være en kedelig og uinspirerende oplevelse. Derfor er der mange, der vælger at tage cykelturen ude i den virkelige verden i stedet, hvor man kan få en anden mere interessant oplevelse samtidig med, at man får pulsen op.

Mennesker som ikke er i stand til at cykle en tur alene, kan heldigvis nu, med hjælp fra den nyeste teknologi, kan man komme verden rundt med BikeAround Screen og Google StreetViz. Det er en aktivitetscykel, som lader brugeren navigere rundt i bybilledet på en skærm, som er placeret foran dem, mens de selv cykler på en kondicykel.

For personer med demens, senhjerneskade eller lammelse i den ene side af kroppen kan det være en fantastisk måde at få motion på, da oplevelsen af at cykle rundt på gader og stræder bidrager med stimulation og kognitiv træning.

 

Cykling for demensramte

For demensramte personer gælder det ofte, at det bliver sværere at huske eller finde vej, samtidig med at overblikket svækkes – cykelturen bliver derfor nemt en uoverskuelig opgave, som ikke bliver udført. Derfor ses det ofte, at den kognitive svækkelse bliver indirekte årsag til kropslig svækkelse.

Fysisk aktivitet kan også betyde meget mere for den psykiske velvære end man tror, fordi de manglende motionsaktiviteter kan betyde tab af identitet, når den vante cykeltur eller tenniskamp ikke længere er en del af det sociale liv. Men faktisk er den kropslige hukommelse mindre kompromitteret end den kognitive, hvilket betyder at den gode oplevelse fra den vanlige cykeltur stadig fås med BikeAround Screen og Google StreetViz – men uden at det bliver en usikker og farlig aktivitet for den demensramte.

De samme fordele ved denne gavnlige teknologi gør sig ligeledes gældende for personer med andre kognitive handicaps samt for ældre, som savner fysisk aktivitet og kognitive udfordringer.