Et kviklån er for dig, der mangler penge til lige det, som du har lyst til. Det kan være til din næste ferie, til den taske du har drømt om, eller hvis du mangler det sidste til udbetaling til din drømmebil. Et kviklån er uhyre hurtigt og nemt for dig at optage. Udbyderen af lånet kræver ikke, at du stiller sikkerhed for lånet, ligesom så mange andre lånetyper gør det. Udover det kan du låne til lige netop det, som du har lyst til, for långiveren stiller ingen spørgsmål til, hvad pengene skal gå til. Det kan være svært at finde rundt i de mange lån og udbydere af den samme type lån. Hvis du gerne vil have overblik over kviklån, kan du benytte en sammenligningstjeneste, som ikke udbyder kviklån, men blot sammenligner dem for dig. Det gør det nemt for dig at sammenholde de forskellige kviklån hos forskellige udbydere og finde frem til det lån, der passer bedst til dig. Fordelene ved at sammenligne lån, inden du træffer en endelig beslutning, er at du kan sammenligne på bestemte parametrer. Du kan sortere efter det billigste lån eller for eksempel det kviklån med den laveste rente. Til alle typer af lån og derfor også kviklån hører sig omkostninger til. Det er omkostninger som renter, der løbende løber på lånet, og som også skal afdrages. Det drejer sig også om gebyrer, som der næsten altid er ved at stifte et lån. Derfor er det en god ide, hvis du overvejer et kviklån, at lægge et budget, hvor du samler alle udgifter og finder ud af, hvor meget du har råd til at låne. Det skal jo også betales tilbage igen, og jo hurtigere det sker, jo færre renter løber der på.

Hvordan optager man et kviklån?

Et kviklån er meget nemt at ansøge om og blive godkendt til. Du skal dog typisk opfylde nogle betingelser, men når de er opfyldt, er der ikke meget i vejen for, at du kan blive godkendt af låneudbyderen til et kviklån. Du skal som minimum ved alle låneudbydere være fyldt 18 år for at få lov at låne penge. Derudover skal du gerne have en fast indtægt, således at långiver er sikker på at få sine penge igen, når du begynder at afdrage på gælden. Når du ansøger om et kviklån, skal du kunne godkende din identitet med dit NemID. Det er desuden den måde, du godkender din ansøgning på, så uden det step kan du ikke få lov at låne penge. Sidst men absolut ikke mindst så må du ikke være registreret i RKI. Det er et skyldnerregister, hvor dårlige betalere kan stå registreret. Hvis du tidligere har haft problemer med at betale lånte penge tilbage, så kan en kreditor indberette dig til RKI, som du derefter kan stå registreret i. Alle låneudbydere vil tjekke op på, om du er registreret i RKI eller et andet skyldnerregister, inden de godkender en låneaftale til dig. Det er deres sikkerhed for, at du har gode intentioner om betale tilbage, hvis ikke du er registreret i RKI. Du kan dog komme ud af enten RKI eller Debitor Registret, som er et andet skyldnerregister, ved at betale din gæld tilbage til dine øvrige kreditorer. Når du er ude af RKI, er der umiddelbart ikke noget i vejen, for at du kan ansøge om lån igen.

Vær opmærksom inden du låner

Det kan lyde som det rene fryd og gammen, når man snakker om at låne penge. Det, som du bare skal huske på, er at du ender med at betale mere tilbage, end det du startede med at låne. Det er ikke gratis at låne penge, og det kan umiddelbart virke som en god ide at tage et lille kviklån, men vær opmærksom på om din økonomi kan holde til det. Kviklån er ofte mindre lån, og de har for det meste en kort tilbagebetalingsfrist. Din økonomi og dit liv skal også kunne hænge sammen, efter du har lånt pengene så sørg for at lægge et budget, som giver dig overblik over, om du har råd til at tage det pågældende lån. Jo hurtigere du får afdraget på et lån, jo færre renter løber der oftest på, og det er helt klart noget, som du skal være opmærksom på, inden du låner.