Har du i sinde at begynde at handle med aktier – men uden at prøve det før? Vi guider dig her til hvilke typer af virksomheder du bør købe aktier i som en del af dine første investeringer.

Hvordan investerer man i virksomheder?

Når man vil begynde at investere i aktier, kan det være svært at tage det første skridt. Mange er interesserede i aktiehandel men kaster sig aldrig ud i projektet, fordi de er usikre på hvordan man gør og hvad man skal investere i.

Hvis man vil blive en del af investeringsverdenen, kan man tage et kursus om aktier for begyndere. Så har man mest muligt viden om metoder og processer der skal indtænkes inden det første køb. På kurserne lærer man både om sikkerhed, fremgangsmåde, skatteopgørelse og planlægning så man kan få mest ud af sine investeringer.

En strategi for sin aktieinvestering skaber et godt grundlag for sikkerhed omkring dine aktiehandler. Vi anbefaler også at du køber dine aktier online, så man let og hurtigt kan justere sine investeringer og komme i kontakt med børsen.

De brancher man vælger at investere i har en stor effekt på det afkast du oplever. Man skal derfor være opmærksom på hvordan konjunkturcyklussen påvirker de virksomheder man overvejer at investere i. Desuden er der nogle sektorer der er mere konjunkturfølsomme end andre.

For eksempel vil investeringer i finans og industri være bedst i en højkonjunktur da man har flere penge at investere, mens virksomheder indenfor sundhed oplever en begrænset indflydelse for konjunkturændringer da man ikke kan undvære medicin eller sundhedsgoder.

1.Industrisektoren

Den første type virksomhed, man bør overveje at investere i, er virksomheder i industrisektoren. Disse virksomheder kommer nemlig til at oplever stor udvikling i fremtiden, fordi der bliver efterspurgt en ændring i sektoren.

Industrierne bidrager nemlig til en stor del af verdenens CO2-udledning. Faktisk er der ifølge en opgørelse af Nordea, som er baseret på tal fra FN, tale om præcis 32%. Derfor er mange villige til at støtte op omkring en omlægning af industrien, som både hjælper på miljøet – og også ens egen indkomst.

Der kan for eksempel være gennem virksomheder som udvikler simuleringssoftwares til produktion. Via disse kan man for eksempel simulere udviklingen af et produkt så man slipper for at gå efter ”trial and error” metoden, som spilder miljøets og virksomhedernes ressourcer.

2.Transportsektoren

I transportsektoren kan man også forvente stor udvikling i de kommende år. Der har været stort fokus på at man skal udskifte almindelige benzin- og dieselbiler med alternative og bæredygtige modeller. Og I de kommende år bliver dette mere ønsket – også af staten selv.

Det er blandt andet synligt i det nyeste klimaudspil fra den danske regering, hvor der er et fokus på elbiler og nuludledningskøretøjer. De kræver at salg af biler, som kører på fossile brændstoffer, stopper i 2030. Det betyder at der skal ske et boom i transportsektorens bæredygtige segment.

Derfor anbefaler vi, at man investerer i virksomheder, der fokuserer på transportsektoren. Det kan være virksomheder, der forsøger at gøre biler som kræver benzin eller diesel CO2 neutrale ved brug af filtre, eller udvikler biler, som kører på bæredygtig energi.

3.It-sikkerhed og digitalisering

Der er ingen tvivl om at 2017 og 2018 har været i digitaliseringens tegn, hvor at it-virksomheder har oplevet enorm vækst. Hvert andet firma har udtalt sig at de planlægger at opgradere deres teknologi i det kommende år.

Altså kan man forvente et godt afkast i ved at investere i teknologisektoren og samtidigt også i branchen for it-sikkerhed.

For når en virksomhed beslutter sig for at købe et nyt it-program eller omlægge deres arbejdssystem til en opdateret version, kræver det en strategi for implementering af systemet. Manglende eller dårlig implementering kan føre til store frustrationer blandt medarbejdere, og give dårlig kommunikation samt omsætning i virksomheden.

Her kan en konsulentvirksomhed som Abakion hjælpe med udvikling og implementering af forretningsløsninger indenfor it og teknologi. De specialiserer sig i at levere standardiserede løsninger, der fremmer best practice. Derfor er løsningerne også lette at tilpasse til teknologiske ændringer og giver bedre brug af ressourcer.

Interessen for digitalisering gør at it-virksomheder kan forvente større efterspørgsel på dets løsninger i fremtiden – og til et godt sted at investere som aktiehandler.