Du har helt sikker hørt om udtrykkene “nearshoring” og “offshoring”. Begge koncepter er et middel til at få adgang til dygtige softwareudviklere til en særdeles fornuftig pris. Siden at det er blevet nemmere at kommunikere, og at verden er blevet mindre, er det helt oplagt at benytte nearshoring for en f.eks. dansk softwarevirksomhed . Når du gør brug af nearshoring, vil tidsforskellen til den softwarevirksomhed du samarbejder med, oftest være 2-3 til timer.

Hvad er en nearshoring?

Hvis man oplever der er mangel på ekspertise og softwareudvikling, er nearshoring det oplagte valg. Nearshoring er nemlig en super god metode, når det kommer til en virksomheds mulighed for at blive mere effektiv og bæredygtig inden for deres eget forretningsområde f.eks. software udvikling. Man kan kort sagt sige, at nearshoring giver dig mulighed for at optimere dine lønomkostninger. Da softwareudvikling er et videnbaseret område, kan nearshoring være den perfekte løsning, da du på den måde kan undgå f.eks. flaskehalsproblemer i markedet.

Det gør nearshoring som et oplagt valg som forretningsmodel inden for it-området, der gør det muligt at delegere en del af opgaver til en anden virksomhed til udlandet.

8 fordele ved nearshoring

Der er rigtig mange fordele ved nearshoring, og det kan være med til at gøre din virksomhed mere effektiv indenfor it udvikling, og denne løsningsmodel, kan således være med til at levere de softwareløsninger du søger, og på den måde optimere en meget kompleks interaktion og it udvikling.

1. Løn

I takt med at lønomkostningerne i lande i Asien og fjernøsten stiger, er lande i Østeuropa nu blevet meget mere konkurrencedygtige når du søger et kompetent webbureau.

I mere end 10 år har virksomheder benyttet indisk og kinesisk arbejdskraft, men dette er nu ved at ændre sig. I takt med at lønningerne er steget i disse områder. Det har gjort nearshoring til lande tættere på langt mere logisk, og på den måde gjort dem mere attraktive i forhold til tidligere.

2. Tidszoner

Mange har ikke brudt sig om at bruge offshore konceptet, da disse virksomheder ofte ligger er 10-14 tidszoner væk, og dette gør f.eks. konferencer samtaler til en udfordring. Men når du benytter nearshoring, har du ikke dette problem, da en virksomhed i eksempelvis Ukraine, kun er 4 timer væk i fly.

3. Højt uddannelsesniveau

Når du benytter nearshoring, vil du meget hurtige opdage, at uddannelse og viden oftest rammer de standarder du ønsker. Dette gælder selv for verdens største softwarevirksomhed. Dette betyder, at hvis de opgaver, der skal outsources kræver ekspertviden, er uddannelsesniveauet og kvaliteten af arbejdet i bestemmelseslandet af afgørende betydning. Dette er tilfældet med nearshoring af software virksomheder hvorfor lande som Polen og Ukraine med mange anerkendte ingeniør universiteter bliver mere og mere populære. Og igen – Østeuropæiske specialister er måske dyrere end indiske, men det kompenseres af færre fejl og misforståelser på arbejdet med software danmark.

4. En meget sikker løsning 

Når du vælger nearshoring, kan du også opnå en langt højere sikkerhed. Charles Parks, en partner og outsourcing-specialist hos Pinsent Masons, siger, at virksomheder, der vælger nearshore, bør overveje spørgsmål omkring databeskyttelse, før de gennemgår alle deres tjenester til regionen. For områder, der vedrører sikkerhed eller kortoplysninger, vil de blive bedt om at vælge lande inden for EU – såsom Rumænien, ungarn eller Ukraine – som overholder den samme databeskyttelseslovgivning, siger han. “Der er bestemt i Ukraine en stor andel af uddannelsen der. Når du kommer længere mod øst, er der øgede kulturelle og sproglige forskelle. Ukrainske udbydere for eksempel skaber plads til international forretning, men de har mindre kendskab til [ af outsourcing end nogle andre lande], tilføjer Parks

5. Meget nem test og software udvikling

Software Test og -udvikling er mere ligetil, siger han. ”Hvis en virksomhed ser på udviklingsarbejde og applikationer, anvender de et andet sæt kriterier. Så når man leder efter en leverandør på dette område, er det bedst at henvende sig til det på samme måde som enhver anden leverandør, der fremstiller en tonehøjde ved at gøre websted besøg og risikovurderinger. ” tilføjer han.

6. Kulturel tilhørighed

Fordelene ved at have en stærkere kulturel tilhørighed kan realiseres på flere måder. Nearshoring bliver stadig mere udbredt hos virksomheder, der har behov for outsourcing af f.eks. It og programmeringsopgaver. Det er her virksomhederne har brug for leverandører med en mere kulturel tilhørighed. De kræver en meget højere grad af kulturel samhørighed, der gør det nemmere at samarbejde.

7. Sprogfærdigheder

Som med de fleste Nearshoring-faciliteter er sprogfærdighederne hos nogle konsulenter bedre end hos andre. Dette vil være tilfældet, hvis du beslutter at outsource arbejde til Østeuropa. Det betyder at det er nemt og hurtigt at kommunikere på engelsk, end hvis du eksempelvis outsourcer til visse asiatiske lande.

8. Tættere geografisk placering

Når du vælger nearshoring, får du samtidig en samarbejdsvirksomhed, der har en geografisk placering tættere på. Det gør man kan interagere i realtid, og relativt nemt rejse til nearshoring virksomhedens placering. 

Samlet konklusion

Når du vælger nearshoring, vil du opleve langt flere kulturelle ligheder, end hvis du måske vælger en virksomhed i Kina. Derudover kan også opstå kommunikationsproblem, da engelsk i mange offshore områder ikke er almindeligt udbredt. Der kan også være stor kulturelle forskelle når man bruger offshore, som man ikke oplever ved nearshoring, da det ligger i ens eget kulturelle område. . Nearshoring reducerer i høj grad disse problemer, der er baseret på det faktum, at der er bedre kommunikation og koordinering mellem lande med lignende kulturel baggrund.