Annonce

Hvad skal du være opmærksom på, når det kommer til arbejdsmobilen

I dag er så godt som alle virksomheder afhængige af, at medarbejderne benytter sig af smartphones til at håndtere opkald og kommunikationskanaler, særlige apps, der gør arbejdet nemmere såvel som konstant adgang til nettet.

Som virksomhed og privatperson kan det dog være svært at få et overblik over, hvor IT-sikkerheden har sine svage sider – for hvor “værdifuld data” kan der i værste uheld lækkes fra en ganske almindelig dansk lille eller mellemstor virksomhed, tænker de fleste måske. Men sandheden er dog, at vi hver dag både producerer vigtig data og sender mails med følsomme oplysninger om alt fra virksomhedens økonomi til medarbejderes personlige data. Alle disse ting kan – og bliver – udnyttet af alverdens cyberkriminelle.

Sikker “virus-vaccination” til mobilen

Ved brug af antivirusprogrammer i form af apps slipper du både for at bekymre dig om virus og malware, men så sandelig også om hackerangreb i det skjulte, som har til formål at stjæle følsom data eller følsomme, personlige oplysninger. Ligesom antivirussoftware til din Mac eller PC ikke er gratis, hvis du skal være dækket ordentligt ind, koster antivirus-apps også et mindre abonnement.

Som virksomhed med flere medarbejdere vil du dog i mange tilfælde kunne opnå gode rabatter, når du bestiller direkte fra forhandleren og eventuelt i forvejen har antivirussoftware fra samme udvikler. Du kan nemlig finde mange antivirus-apps fra de samme store antivirus-udviklere såsom Bullguard, Norton og mange flere. Søg eventuelt på “mobile security” og navnet på den udvikler, du allerede benytter dig af.

Hvilke sikkerhedsfunktioner skal man som minimum sigte efter på smartphonen?

Ud over en solid løbende sikkerhedsscanning (som ikke nedsætter ydelsen ved din øvrige brug af smartphonen) af virus, spyware og andre “skjulte” farer fra ondsindet app-software, vil en professionel sikkerheds-app give dig effektiv sikring ved tyveri. I dag ligger vores smartphones inde med utrolige mængder følsom data, som ved hackning eller fysisk tyveri kan blive udnyttet.

Med professionel sikkerhed på smartphonen kan du med fjernadgang slette eller kryptere data, topsikre dit SIM-kort og gøre det utilgængeligt for tyven, såvel som du ved hjælp af præcis GPS eller lyd effektivt kan finde din smartphone, hvis den stjæles eller bortkommes.

Det rette mobilabonnement hæver din sikkerhed

En af de største sikkerhedstrusler mod vores smartphones er at wifi-netværk repræsenterer en stor sikkerhedsbrist, når det kommer til virus såvel som forskellige former for cyberkriminalitet. Derfor kan det være en stor hjælp til onlinesikkerheden, hvis du sørger for at benytte data frem for at logge på det gratis wifi-forbindelse på caféen til mødet, i toget eller andre steder, hvor du ikke kan stole 100% på wifi-sikkerheden.

Find og sammelign de bedste priser på mobilabonnementer og services på https://mp.dk/mobilabonnement/, hvor du nemt får et overblik over danske teleselskabers tilbud. Der er stor indbyrdes konkurrence teleselskaberne imellem, når det kommer til erhvervskunder, så gå gerne dit nuværende abonnement efter i sømmene for at se, om du får, hvad du betaler for.

Læs mere og find gavnlige kurser i IT-sikkerhed for små og mellemstore virksomheder på ITUs hjemmeside.