Rusland vil sandsynligvis forsøge at blande sig i de kommende valg til Folketinget og Europaparlamentet, vurderer Forsvarets Efterretningstjeneste.

Cybertruslen mod Danmark er høj, og risikoen for, at Rusland vil prøve at blande sig i valgene til Folketinget og Europaparlamentet er reel. Sådan lyder det fra Forsvarets Efterretningstjeneste i den årlige sikkerhedsvurdering.

Valgkampe er et hyppigt mål for russerne, og det kan det også blive i Danmark, forklarer Lars Findsen (billedet), der er chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Læs også: Advarer mod sikkerhedshul i over 65.000 routere

– Vi har set en række påvirkningsoperationer fra Ruslands side de senere år. Ved det amerikanske valg, franske valg og meget tyder på, der er også var en form for russisk indblanding i forbindelse med brexit. Det er vi nødt til at tage rigtig alvorligt i forhold til et kommende dansk folketingsvalg, siger han til DR.

Derfor holder efterretningstjenesten blandt andet møder med medier og politikere for at fortælle om den russiske risiko og spredningen af falske nyheder.

Folketingsvalget skal afholdes senest 17. juni 2019. Der er valg til Europaparlamentet 26. maj 2019.

Foto: Forsvarets Efterretningstjeneste