SPONSERET INDHOLD:

At have et kreditkort, der kun bliver brugt til at handle på nettet, kan være en fornuftig løsning. Her forklarer vi hvorfor.

I Danmark er vi helt pjattede med at købe ting på nettet, og det samlede beløb vi køber ind for online stiger og stiger, næsten hvert kvartal. At shoppe på nettet er både nemt og oftest billigere, men desværre kan det også udgøre en større risiko. Risiko for, at kriminelle får adgang til kortoplysningerne.

Indsigelsesordningen

Er uheldet ude, og dine kortoplysninger bliver misbrugt, er du sandsynligvis dækket af den såkaldte indsigelsesordning, hvor kortudstederen dækker for det økonomiske tab. Men selvom du i sidste ende måske ikke taber penge på misbruget, er det bedst hvis det ikke når dertil. For det første skal du overholde en række tidskrav for at kunne gøre brug af ordningen. For det andet kan det være en ret indvilket process at komme igennem. Og for det tredje kan det tage tid, meget lang tid. Et halvt år eller mere er ikke unormalt.

Når kortet skal skiftes

Det første du skal gøre, hvis du opdager at dit betalingskort er blevet misbrugt er selvfølgelig at spærre det, så ingen kan trække penge på det igen. Det er bare rigtig upraktisk, hvis du har tilmeldt automatiske betalinger til kortet – som eksempelvis mobilabonnementer, fitnessmedlemskab og andre faste betalinger, der bliver trukket over dit kort i stedet for Betalingsservice. Som nævnt udgør nethandel den primære risiko for, at dit kort bliver misbrugt. Så ved at få et kort, der kun bliver brugt til det, nedsætter du risikoen for, at andre ting bliver påvirket af det, hvis du skulle være så uheldig at blive offer for kortmisbrug.

Det perfekte betalingskort til nethandel

Når du skal vælge et kort at bruge til nethandel, kan det være en rigtig god idé at finde et, der er gratis at få og at have. Et kort, der med andre ord kun koster penge, hvis du bruger en eventuel kredit. Det her kort fra Ekspress Bank er et godt bud, fordi det ikke koster noget at få, det sikret til nethandel gennem 3D Secure og har det op til 45 dages rentefri kredit.

Det ekstra kort, er et et betalingskort, som du kender det. Men det mere adskilt fra din øvrige økonomi med Betalingsservice, Nemkonto osv. Husk at opbevare dit nye kort end andet sted end dit primære betalingskort. På den måde har du altid et kort ved hånden, selvom f.eks. din pung bliver stjålet.

I udlandet

Du tager sandsynligvis ikke til udlandet for at shoppe på nettet, men alligevel er det en god idé at have det ekstra kort med her. På rejser er du nemlig endnu mere sårbar, hvis der sker noget med betalingskortet. Og det er ikke sikkert, der er hjælp at hente fra den lokale bank. Husk også her ikke at have alle dine kort det samme sted.

Et ekstra tip: det kan næsten altid bedst betale sig at hæve penge og betale i den lokale valuta, fremfor i danske kroner, som nogle kortterminaler og hæveautomater giver mulighed for