En præsentation skal forekomme informativ og fængende. Derfor bruger rigtig mange Microsoft PowerPoint til netop dette. Her er det muligt at skabe præsentationer med en multimodal effekt. Der er både mulighed for at indsætte tekst, billeder, grafik, lyd og lignende. Det er kun fantasien der sætter grænser. Det kan dog være krævende at opsætte en visuel fængende PowerPoint præsentation. Det kræver en del ressourcer i form af tid og viden om PowerPoints funktioner. Derfor er Powerpoint skabeloner en oplagt måde at hjælpe dine medarbejdere, så de sparer tid og kan bruge tiden på det de er gode til. 

Hold oplæg om it-relevante emner 

Der findes et hav af emner du kan skrive om i din PowerPoint præsentation. It-emner er særligt aktuelle i dagens Danmark. Derfor vil oplæg om internet sikkerhed, GDPR, sociale medier og lignende være oplagte emner at holde oplæg om. Det kunne eventuelt være til at informerer medarbejderne i din virksomhed om nye systemer eller sikkerheden ved brug heraf. Med PowerPoint skabeloner får du mulighed for at levere end spændende præsentration, som fremstår grafisk fængende. Dette kan hjælpe dit budskab bedre på vej til kunderne.

Brug det til studenteroplæg

PowerPoint er hyppigt brugt på landets uddannelsesinstitutioner, når de studerende skal lave oplæg. Hertil er PowerPoint skabeloner brugbare, da de sparer de studerende for en masse tid. De studerende undgår at skulle bruge unødigt tid på grafik og kan i stedet bruge tid på det faglige indhold, således gode karakter er sikret. Når andre skal lytte aktivt til oplæg, kan en præsentation uden billeder eller andet, føles tung og lytterne vil miste koncentrationen hurtigt. PowerPoint kan altså også være med til at vedholde dine lyttere.

Brug det til kurser

Holder du kurser eller foredrag for en bestemt målgruppe kan du med fordel også benytte dig af PowerPoint skabeloner. Det kan eksempelvis være, hvis du skal illustrere statistikker med grafer. Dette kan PowerPoint lave for dig, så du kan sprede dine budskaber på bedst mulig vis. Med PowerPoint har du også mulighed for at indsætte videoer eller links, som sender dig direkte videre til relevant materiale, som du skal bruge i dit oplæg. Hvis du har megen tekst på dine slides, som kan være relevante for dine kursusdeltagere at se på derhjemme også, så kan du offentliggøre dit PowerPoint, så deltagerne selv kan åbne Power Pointet derhjemme.

Brug det til at pitche dine ideer

Alt afhængigt af, hvad du arbejder med, så kræver de fleste arbejdspladser en vis kreativitet og nyskabelse af arbejdsopgaver. Derfor skal der ofte pitches nye ideer for dine kollegaer og dine chefer. Brug derfor PowerPoint skabeloner, så du illustrerer dine ideer flot. Det kan, som tidligere nævnt, fange dine lyttere mere. Ved at det er grafisk fængende, så vil dine lyttere ubevist blive grebet af dit pitch. Det er helheden der skaber interessen og ikke blot de sagte ord. PowerPoint bruger du altså ikke kun for hjælpe dig selv og bruge slides som stikordskort, men også for at fange dine lyttere grafisk.