Google Hangouts er, grundet Corona-krisen, blevet en af de mest foretrukne kommunikationsplatforme for mange mennesker, men er det overhoved sikkert at benytte app’en?

Vi giver dig her overblikket over sikkerheden i Google Hangouts samt fire tips til, hvordan du kan være helt sikker på, at din Hangouts konto er sikker.

Dit privatliv i Hangouts

Dine samtaler i Google Hangouts er kun synlige for deltagere i samtalen. Ingen udenfor chatten kan se jeres beskeder, medmindre du inviterer dem til at deltage, eller nogen i samtalen deler beskederne med andre. 

Som udgangspunkt er dine samtaler i Google Hangouts altså private, men Google gemmer dine tekstbeskeder, ligesom alle andre sociale medier. 

Sikkerhed i Google Hangouts

Der er ingen, udover deltagerne i samtalen der kan se, læse eller høre jeres samtaler. Dette skyldes, at alle samtalerne i Hangouts er krypterede. Da det ikke er en end-to-end kryptering, der benyttes, kan regeringer, politiet eller andre autoriteter følge med i jeres samtaler. Google giver selvfølgelig kun adgang til samtaler, hvis der er en god grund til det. Så medmindre du er på flugt fra politiet eller begår kriminalitet, kan du være helt sikker på, at Google ikke deler dine samtaler med andre.

Din tryghed i Hangouts

Dine informationer og data i Google Hangouts er krypterede, for at beskytte dit privatliv og sikkerhed. Når det er sagt, er det bedst, at du kun chatter med personer du kender i Hangouts. Googles software sikrer kun privatlivet og sikkerheden af dine informationer og samtaler, men den sikrer dig ikke mod andre brugeres intentioner. Det betyder, at Google ikke vil eksponere dig for unødvendig risici, men du skal stadig tage nogle ekstra tiltag, for at beskytte din konto. 

4 Sikkerhedstips til Google hangouts

Svindlere og hackere leder altid efter nye muligheder for at svindle intetanende brugere. Nogle kan have adgang til din Google Hangouts konto, hvis du opdager en af de følgende mistænksomme aktiviteter,

 • Pludselige ændringer i din gendannelses mail eller telefonnummer.
 • En ny alternativ mail, som du ikke kender.
 • Lokationsdeling uden din tilladelse.
 • Aktivering eller deaktivering af 2-trins verifikation, uden din tilladelse.
 • Notifikation om login på din konto fra en ukendt enhed.
 • En rød bar i toppen af din skærm, der rapporterer om mistænkelig aktivitet på din konto.

Hvis du er nødt til at spørge dig selv, om Google hangouts er privat, er det sandsynligt, at du har oplevet en af de ovenstående mistænksomme aktiviteter. Lige meget om du tror din konto er sikker eller ej, er det god god ide at være proaktiv og tage sikkerhedsforanstaltninger, for at undgå at blive snydt. Her er der fire metoder til at sikre, at din Google Hangouts chat forbliver privat og sikker.

Kommuniker kun med kontakter du kender

Det første råd er kun at kommunikere med personer, du kender og stoler på, for eksempel venner, familie eller kollegaer. Internettet er fyldt med spammere og svindlere, så det er vigtigt at være forsigtig omkring, hvem man accepterer anmodninger fra. Du kan faktisk gøre sådan, at fremmede ikke kan kontakte dig i Google Hangouts, ved at ændre nogle enkelte indstillinger. Sådan her gør du:

 1. Åbn din Gmail eller gå til Google Hangouts.
 2. Gå til indstillinger i menuen på Google Hangouts. 
 3. Klik på “Customize invite setting”. Den er nederst i indstillinger. 
 4. Klik på “Customize” og vælg, hvem der kan kontakte dig direkte og hvem der først skal have en invitation.

Log ud fra offentlige og delte enheder

Sørg altid for at logge ud af din Google Hangouts konto, hvis du benytter offentlige eller delte enheder. For at logge ud skal du klikke på dit profilbillede og klik på “Sign out”. Dette vil sikre, at andre ikke har adgang til din konto.

Brug et stærkt password

De værste passwords at bruge er password, der indeholder personlige informationer, tastatur-mønstre (for eksempel 1qazxc, qwerty, osv.) eller tal-mønstre. 

Disse typer passwords er alle for nemme at gætte. Brug istedet en kombination af store- og små bogstaver, tal og symboler. Dette vil skabe et stærkt password. Hvis du bruger iCloud kan du benytte dig af iCloud-nøglering, som gemmer dine koder på tværs af dine enheder. Så slipper du for, at skulle huske på de komplicerede koder.

Bloker brugere du ikke stoler på

Når du blokerer brugere i Google hangouts kan de stadig se at du er online, men de kan ikke sende dig beskeder. Når du blokerer en bruger kan du også anmelde dem til Google, hvis de har spammet dig. Sådan blokerer du på Google Hangouts:

 1. På din computer, gå til Hangouts
 2. Vælg personen fra Hangouts listen og åbn jeres samtale.
 3. I toppen af samtalen klikker du på “indstillinger” og så “bloker & anmeld”
 4. Ønsker du at anmelde personen vælger du “anmeld også”.
 5. Klik på “bekræft”

Nu er personen blokeret, og kan ikke kontakte dig mere.
Google Hangouts er, som sagt, sikkert og trygt at bruge, men ved at beskytte din profil yderligere, er du helt sikker på ikke at blive kontaktet af hackere og svindlere. Hvis du benytter dig af Google Hangouts i forbindelse med hjemmearbejde, er der flere sikkerhedsforanstaltninger du eller din arbejdsgiver kan tage. Læs mere om dem her.