Ved en hurtig Google søgning på el-leverandører kan man se, at der efterhånden findes utallige muligheder når det kommer til valg af el-leverandør. Det er højst sandsynligt ikke noget, som mange personer overvejer. Men hvis man bruger lidt tid på at få et overblik over ens forbrug, så er der god chance for, at du kan spare nogle penge på området.

Hvad er dit behov?

Hvis målet er at spare penge, så er du først nødt til undersøge din nuværende situation. Start med at find ud af, hvor meget dit forbrug er og derefter, hvor meget du betaler for forbruget. Dit forbrug måles i kilowatt-timer (kWh og kan typisk aflæses på dine el-regninger. Hvis du er i tvivl om, hvor du kan finde din elregning, så er det altid en god idé, at tjekke e-boksen, da de for mange modtages der.

De fleste har også muligheden for, at logge ind på den nuværende el-leverandørs hjemmeside, hvorefter man så kan se detaljer vedrørerende ens el-forbrug. Det kan f.eks være interessant at se, om ens forbrug er steget på årsbasis.

Sammenlign el-leverandører online

Når du har dannet dig et overblik over, hvordan din forbrug for et typisk år er, samt hvad du betaler nu, så har du et rigtig godt udgangspunkt for at undersøge dine muligheder.

Processen med at undersøge priser for de forskellige el-selskaber kan virke meget uoverskuelig, da der efterhånden er kommet mange aktører på markedet. Man kan derfor nemt gå i stå, hvis man begiver sig ud i, at indhente tilbud fra alle selskaberne for så at sidde og sammenligne dem.

Vi forslår derfor, at man benytter sig, at et af de sammenligningssites, som findes på nettet. Vi anbefaler sammenligningssitet abonnementspriser.dk, som giver et godt overblik over, hvad priserne ligger på hos diverse el-selskaber. Prisen er listet pr kWh, hvilket gør det nemt for dig at regne prisen for dit eget forbrug ud, hvis du allerede har undersøgt, hvor meget du betaler hos din nuværende el-leverandør.

Tips til at spare på el-regningen

At skifte til en billigere el-leverandør er det oplagte valg til at spare penge på dit el-forbrug. Men du kan også spare penge uden at skifte el-leverandør. Start at kigge på dit nuværende forbrug og gøre dig nogle tanker om, hvad du bruger mest strøm på.

Basale ting som at huske at slukke for lyset eller sørge for, at tv’et ikke kører i baggrunden er små ting, som kan være med til at mindske dit el-forbrug. Det er også værd, at have med i tankerne når du planlægger større køb til hjemmet. Det kan f.eks være et stort ønske få sig en tørretumbler i hjemmet for, at gøre hverdagen nemmere. En tørretumbler vil dog være med til at gøre en forskel i el-forbruget.

Og netop hvidevarer er de større syndere når det kommer til el-forbruget. Vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine, køleskab og fryser trækker generelt meget på forbruget. Så sørg for, at brugen af disse optimeres. Et eksempel kunne være, at man vaskede op i hånden, såfremt opvaskemaskinen ikke er mere end halv fyldt.

Med miljøet i tankerne

Flere el-leverandører har valgt at sætte fokus på, at de skal være miljørigtige. Grøn energi er dermed blevet et selling point, som skal være med til, at tiltrække kunder, da man dermed også gør noget godt for miljøet.

Nordiskenergi.dk er en el-leverandør, som leverer grøn energi til deres kunder. 100% af den strøm, som Nordisk Energi leverer kommer fra vindmøller i Danmark.